Nådens år

7 januari i nådens år (?) 2013. kl. 07.00. Erland har namnsdag - grattis!
 
Undrar just när det infaller - nådens år. Läser Gunnar Sjöbergs krönika i Kuriren. Han ger  förklaringen till det "nådens år" som både farmor och faster Henny så ofta uttryckte sig. Allt positivt som skedde - gärna lite oväntat - handlade om att det var ett "nådens år". Enligt den religiösa tolkningen infaller det bara vart 50 år - väl bara hoppas (och tro) att det är dags nu. "Lämna det som varit, leva i det som är och lita till det som kommer" är Gunnars sammanfattning. Lite AA-bön över den - fin. Den kör vi!
 
Gårdagen var väl sisådär. Jobb - lite för länge. Viktväktarna - lite för mycket - + 0,1 - trots all snöskottning. Träninge - ingen. Energi - massor på kvällen. Sömn - knappt någon i natt. Känner mig smått groggy idag. Men tacksam över en förkylning som verkar klingat ut efter mindre än 4 dagar - knappt någon feber - och - peppar, peppar, ingen hosta än - de flesta har drabbats av en mycket besvärlig sådan.
 
Dagens tidningar så tunna, så tunna. NSD toppar med "Ett splittrat parti" - om Erik Berg som lämnar centerpartiet. Känns som en favorit i repris. Det var ju lite diffusa budskap i samband med att han lämnade sina förtroendeuppdrag. Och i samband med den interna striden - där Erik utmande om gruppledarskapet i Piteå - och där polismannen Berg bland annat polismäldes av partikamrater.för sextrakassierier. Artikeln inte länkbar - men OA har ju hakat på tråden. De av centern försmådda (S)-partiet tar varje tillfälle att nypa till - lite hatobjekt!
 
Och på ledarsidan hittar jag en till som vill nypa till - Siv Holma - om tågtrafiken. Allt är avregleringarnas fel - alla har glömt hur det var förr. "Gamla SJ" som till och med tillägnades en slagdänga signerad Stefan Demert.
 
Nu har jag typ samma problem som Norrtåg - fast med bloggen. Får liksom börja om varje gång jag ska spara. Har säkert sabbat minst en kvart med det. Så även om jag har mycket kvar i huvudet så får det vara slut här. Idag blir det jobb - troligen ingen träning - men tar med väskan om det skulle kännas så..

Kommentarer
Postat av: moster Gunilla

Det finns en bok " Vikten av gener" av Karin Bojs o Anna Bratt. Jag har just börjat läsa den, verkar rätt intressant.

2013-01-08 @ 12:51:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback