Nöjd och glad

2013-01-17, kl. 06.30 - och Anton och Tony har namnsdag Själv trodde jag Tony var smeknamn av Anton - men riktigt så enkelt var det inte - Anthony vill ha ett ord med i laget.
 
Nöjd och glad - med gårdagen. Bra effektivitet på jobbet - och "straffrunda" runt Kläppen på eftermiddagen - trots minus 20. Hade glömt träningsväskan hemma igen. Förvisso somnade jag sen på soffan strax efter 20 - missade alltså i stort UG - men mycket har ju av det har ju varit i media redan. Nu backar de stora barnorganisationerna om begreppet barnfattigdom - utmärkt - så vi får fokusera på de barn som verkligen far illa av en eller annan orsak. Återstår att se om Fredrik LS uppfattat budskapet?
 
Nöjd och glad - en bra natt trots att TV:n malt på nästan hela natten - vaknade första gången 03.18 och slog av - och sen blev det bara 10 minuters översovning. Upp 04.40.
 
Nöjd och glad - "rent" och fint vinterväder Rätt kallt. Och så mäktigt med våra stora gårdsträd -  rimfrostiga som bästa julkortet - riktigt synd att jag är så usel fotograf. Igår när jag kom hem satt det ett antal korpsvara fåglar i de rimfrostiga träden - effektfullt. Undrar om nån vet vad dessa fåglar heter - ser nästan ut som koltrastar - något större - och ingen gul näbb?
 
Det är härligt med kvotering - bara en viskning av ordet drar igång debatten. Och handlar det dessutom om kvinnor contra män så blir den mer än het och eldig. Kuriren nuvarande ledarskribent - som inte missbrukar det stora orden - tar till korkat - och jag är benägen att hålla med angående sossarnas stelbenta nomineringsförfarande. När kvotering typ varannan damernas dessutom samkörs med omvalets heliga princip framstår det som mer än korkat. Varför inte ett helt öppet nomineringsförfarande - sen får medlemmarna först - och väljarna sen - säga sitt. Om man inte har klar den interna processen - dvs hur valsedeln 2014 ska se ut - borde ett fyllnadsval till vice i ks ske genom senilitetsprincipen - dvs "ålder(s)presidenten i kommunstyrelsen.
 
Angående kvotering i allmänhet så ska vi ju veta att den pågår hela tiden - i genusperspektivet handlar det om att män väljer/utser män - och kvinnor det motsatta. Annars skulle absolut inte bolagsstyrelserna i de stora bolagen se ut som de gör. I en församling med bara kvinnor kan man se det som ett kompetenstillskott att få in en man - som både har annorlunda tänk (ofta) och helt nya nätverk. Och visst är vi många som vill bryta den "kvotering" som gör att norra Sverige så ofta är underrepresenterat?
 
Kurirens ettan nyhet ger mig nästan hjärnblödning - öven om man inte ska skoja med det begreppet. Men när Anders Frisk från Patientnämnden går ut och har synpunkter på Socialstyrelsens bristande handläggning av patientklagomål påminns jag om den usla behandling min egen anmälan utsattes för. Men nu ska jag försöka att inte bli förbannad där igen.
 
Finns nog med aktuella saker att hetsa upp sig över. Igår kom min granne och visade upp ett krav från SveaInkasso. Det var kommunen som var uppdragsgivare till Inkassoföretaget. I december hade grannen inte fått någon hemhjälpsfaktura från kommunen - hon tänkte - den kommer väl sen. Men det gjorde den inte - istället kom det runt den 15 jan ett krav från SveaInkasso - med ett påslag av 150 kronor till inkassoföretaget och 1 krona i ränta till kommunen.
 
Och sitter man dessutom i Berigårn - där kommunen för snart 25 år sen hotade med tvångsinlösen för man skulle dra fram en cykelväg. Och tvingade sig förstås till att på köpa marken. Någon cykelväg har inte setts till på alla dessa år - däremot en besvärande gång- och cykeltrafik - som inte heller ser till någon vare sig gång- eller cykelväg. Månne vi ska skicka SveaInkasso på dem?
 
Hm - nu hann jag reta upp mig ordentligt - glöm nöjd och glad. Men nu tar jag itu med den här dagen iaf. Jobb och träning - och förhoppninsvis lite roligheter däremellan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback