Trångt i finkan

2013-01-01, kl. 09.30
 
Gott Nytt År på oss alla. Idag är den ingen som har namnsdag - officiellt iaf - tror jag. Så för att inte texten ska bli lila röd - så konstaterar jag att det måtte ha varit trångt i finkorna runt om i länet.Fyrtiotre personer frihetsberövade, Har vi verkligen plats för så många. 212 anmälda händelser - ni kan ju bara försöka ana er till samhällskostnaderna inte allt detta malt igenom alla kvarnar.
 
Inledde ju igår med kusinen på jouren. Det gick hyfsat snabb och smidigt - och hon fick ytterligare två mediciner att lägga till alla de andra. Men Kåvpeninen och Rex....... är ju av tidsbegränsad natur - förhoppningsvid.
 
Det blev med andra ord ett lugnt firande här i huset i feberns tecken. God mat och ett stort gäng "sprängare" hade samlats på fältet nedanför Bergigårn och bestod oss med ett fyrverki väl i klass med vilket officiellt fyrverkeri som helst. Och redan klockan 22 - utskjutning av det gamla året med andra ord. Och sjukdom till trots kämpade vi och var med och hälsade nya året välkommen. Klockan var 2 innan jag kom i säng.
 
Så blev det också en seg morgon - vaknade kl. 6 men steg inte upp förrän halvnio. Har varit ut och konstaterat:att det regnar, att det inte var någon DN i tidningslådan idag och att det rasat en ansenlig mängd snö från taket. Så den drog jag undan innan den skulle hinna frysa fast. Dock är det kvar en del - vi behöver ut med skrapan - jag och kusinen. Då får iaf grannarna kul - måste vara en dråplig syn när vi med gemensamma krafter och en lång specialraka försöker ta ner snön. Kanske får ta det någon eftermiddag då det mörknat något.
 
Vandrat runt på nättidningrna och konstaterar att det inte bara är i Norrbotten som nyårsfirandet har präglats av stök och fylla. I övrigt tjatas om USA:s ekonomi - Obama i var och varannan rubrik.
 
Det lugna firandet ska fortsätta här i Berigårn. "Nyårslöfte" om att få 12-kaffe idag - med resterna av äppelpajen kan tänkas. Borde egentligen åka och hälsa på en granntant som jag fick veta ärpå Fyren nu. Men väglaget verkar inte vara så körvänligt - så det får anstå. Nu väntar ju 3 fina arbetsdagar - då eftermiddagarna ska fyllas med annat än träning - också. Så ska det väl njutas av en del skidor idag - hoppas att Hellner, Kalla med flera kan höja välbefinnandefaktorn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback