Viktigaste kvinnorna i mitt liv

2013-01-18, kl. 06.30 - Hilda och Hildur har namnsdag,
 
Tänker att Hilda och Hildur - så hette de viktigaste kvinnorna i min barndom - näst mor förstås. Farmor Hilda som bodde "uppe" - och som alltid hade tid. Som lärde mig läsa - långt före skolåldern - bibeln och psalmboken - fast annat också. Och som hade ett förkläde där man kunde lägga huvudet och storgråta när man var förfördelad Och så tant Hildur på backen - som var gift  - med Bertil. Krigs "barn" från Finland. Inga egna barn - och jobbade hemmavid i sitt jordbruk. Där tillbringade jag mycket tid - mycket imponerad av att tant Hildur hade fina trämunstycken till cigaretterna. När jag tänker på dem vill jag tro på en återförening efter döden!
 
Huj - hur det for iväg. Återigen en riktigt bra dag igår. Jobb och träning -hinner inte mycket mer. Lite matlagning vid hemkomsten - som av någon anledning skedde först vid 18-tiden. Fortsatte läsandet av Linn Ullmans "Ett välsignat barn" - på sid 159 började jag vara less på den evinnerliga bilresan - tjuvkikade på sista sida - si 332 - och noterade att först då startade sista sträckan på resan. Den får ligga till sig!!
 
Gav mig tid att se UG - om barnfattigdomen - har sent om sider kommit på att det faktiskt går att se repriser via datorn - och då kan man tex ha Rapport i bakgrunden. Simultanförmåga!
 
Förstår att "vänsterkrafterna" rasar mot Josefsson - som vridit ett valvinnarverktyg ur deras händer. Majblomman som tex hävdat att ansökningar från fattiga familjer fördubblats (underförstått pga av den borgerliga regeringen). I själva verket var ansökningarna över hundratusen 2004 - och hade alltså halverats till den rapport de presenterade - femtiosextusen. Rädda Barnen som mycket tydligt för ut budskapet att tvåhundratjugotusen barn svälter och får gå i sommarskor under vintern. Något som det på ett rent pinsamt sätt försöker slingra sig ur.För att bara nämna ett exempel. Se programmet om du inte gjort det.
 
Min egen slutsats är att de finns alldeles för många barn som far illa i Sverige, att det inte är svält och sommarskor som är problemet, att mitt förtroende för granskade barnorganisationer fått sig en rejäl knäck. Frågan som kvarstår är om det varit ett politiskt beställningsjobb - plattform Juholt, Lundh-Samme med flera - eller om det bara är övertramp av PR-gurus?
 
Iaf ett fint blogginlägg av Fatima Svanå - om hennes syn på barnfattigdom. Delar den.
 
Påminner mig om vad Rut och Maj - 4 respektive 5-barnsmamma - sa på 70.talet. Om det krävdes pengar enligt Sparbankens norm för att klara sig - då hade minst 2 respektive 3 av våra barn svultit ihjäl!
 
Fö inte bara på centralnivå som "barnfattigdomen" tagit som intäkt för att gynna välmående vuxna. Under den täckmanteln gav sossarna i Luleå kommun bidrag till sin "plantskola" Unga Örnar, Påmindes av ledaren i Kuriren. Häpp - ledaren inte utlagd på nätet än.
 
Inte heller Kurirens ettan nyhet finns på nätet än - men var lika glad för det - "Mord och dråp ökade kraftigt" - i Norrbotten.
 
NSD har topprubriken "Tågsatsning hotad" - om Norrtåg - inget nytt under solen - fortsatta problem. Blir bara så fascinerad av att Kent Ögren hela tiden lyckas tala om Norrtåg i trejde person - trots att han sitter i styrelsen. I den sylburken vill han inte ha sina fingrar - vilket jag kan förstå.
 
Idag blir det jobb för hela slanten - konferens i morgon. Men vid gott mot efter att ha läsa Kurirens horoskop "Det är tur att du är så begåvad. Plikterna ställer idag stora krav på din förmåga att planera". Tur att jag satte veckans tredje träning igår - fokus på plikterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback