Bästa Olle!

2013-07-22, kl. 08.00 - och idag gratulerar jag namnsdagsbarnen Magdalena och Madeleine. Förstås barnbarnet LISA Madeleine. Och inte mindre grattis till bästa Olle Schmidt som fyller 64 idag.
 
Fortsatt födelsedagsfirande på lördag förmiddag - hos Sara. I övrigt blev det en slapp lördag. Fick sms från gänget på Överkalix marknad. Brist på utdelningsmaterial. Fick göra en utryckning till jobbet för att plocka ihop en kasse med material. Lyckades åka buss tor stan för 20 kronor. Avresa 14.50 och hem 15.47 - lyckades faktiskt klara en övergång också utan att hamna på fel buss! Det tar sig - bussåkandets ädla konst.
 
Söndag blev det marknaden igen. Nu tillsammans med Doris - som snällt nog tog en biltur så jag slapp traggla på buss. Levererade prylar till montern - och sen gjorde vi marknaden i lugn takt som riktiga marknadsbesökare. Blev en ny plånbok - och plånboken betydligt tunnare. Armband, resenattlinne i siden, det vanliga miracelrengöringsmedlen. Och så souvaskebab förstås.
 
Doris drog vidare vid 13-tiden - själv fick jag umgås i montern inväntandes att marknadskittet kunde packas in i min bil. Dock bara delar av det då Hendrik dök upp och plockade med sig det som han skulle nyttja på Skördemarknaden. Tänk en hel månad till nästa marknad!
 
Lite ospännande att slå på bilradion och mötas av 3-0 till Sverige. Men nu är vi i semi. Kul! Och sen såg jag nästa match förstås - Tyskland blir motståndare.
 
Och så har jag nu nått till måndag. Två veckor kvar till vi öppnar expen igen. Två tunnar tidningarna mötte mig. Kuriren har nyheten om att jourhavande präst ska stängas ute från nödnummer 112. Verkar onödigt - med dagens teknik borde de också kunna rymmas. Onödigt också med innovationen med Givebox - visst räcker det med Myrorna, Röda Korset med flera?
 
Betydligt mer nödvändig innovation - om transplantation av avföring för att klara av tarm- o magproblem. Förefaller som ett tämligen enkelt ingrepp som kan förbättra livet för många.
 
Nu har jag fördrivit tiden så jag snart kan gå ut och göra mina plikter. Det står nämligen i mitt horoskop att jag kommer att göra det med glädje. Och jag ser att 4 500 kvadratmeter gräs skriker efter mig. Och vardag som det är kan jag väl snart starta upp? Dock verkar det som om shortsen och sollinnet måste få sällskap av Helly Hansen. Plus 11 och knapert med sol.
 
Så gör så ni också - förbanna inte vädret utan plocka fram Helly Hansen och eventuellt regnställ! Och njut denna måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback