Hilda Fredrika

2013-07-10. kl. 08.00 - och är det 139 år sen hon föddes - min älskade farmor HILDA Fredrika. Född 1874 - räknade jag rätt? Och grattis till André och Andrea som har namnsdag idag.
 
Jobbdag igår - 4-5 timmar. Skönt. Fick sorterat upp från Pajalamarknad och diverse andra småsysslor. Ett mail hit och dit. Vars svar väl genererar en ny arbetsdag snart. Men inte idag iaf. Mulen morgon - med regnet hängande i luften. Men däremellan gör solen tappra försök att ta sig fram.
 
Inga stora nyheter - NSD toppar med att polisen varnar för vägpirater. Ogillar ordvalet "vägpirater" - lite förhärligande på något sätt av kriminell verksamhet. I Kuriren kan vi läsa att Scanias framgångar genererar jobb hos Ferruform i Luleå. Glädjande! Annars är det mest Hamnfestival - vilken jag tror ska få klara sig utan mig. Om det nu inte blir sånt där fantastiskt "VM-seglingsväder" som 1988 (var det väl?).
 
Gör tummen upp för hela Kurirens ledarsida idag - som undrar varför polisen blir busen - och som tycker att regeringen bör ta tag i värnskatten. Det senare ingen taktiskt bra fråga att driva politiskt - få som är drabbade. Men sakligt och ideologiskt helt rätt! Vad är det för fel i tanken att även de som är högavlönade ska få hälften kvar?
 
För övrigt blir pessimisten inom mig oroad för upphaussningen av svenska fotbollslaget inför EM!
 
Och nu har jag inte tid mer för datorn. Maktpåliggande uppdrag - växthusarbetare. Vattning anbefallen. Och 10.30 ska jag hämta faster Inga-Maj och Aina. Vi ska köra en liten sightseeing runt stan - och sen ska jag bjuda på lunch här hemma. Kanske eftermiddagsfika på Konst-iga Cafét eller annat trevligt ställe.
 
Undrar för övrigt om fotbollen visas på någon kanal som en annan har?
 
Ha en bra onsdag - herregud vad dagarna försvinner fort!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback