"Infarkt"

2013-07-29, kl. 08.00 - och Olof har namnsdag - det minns jag från tidningen. Testar med en fusklänk - och hoppas texten blir svart.
 
Nu börjar jag om på ny kula - med bloggen. För efter 4-5 dagar utan skrivande känns det som en "infarkt" - så mycket som kunde nedtecknas att det känns som en "infarkt" - inget kommer ut.
 
Dock har jag haft fyra helt underbara dagar på fotbollsfestivalen i Umeå. Första natten i husvagn på Nydala - och sen två hotellnätter på Scandic Teg. Och ungdomar, sol och fotboll från tidig morgon till sen kväll. Lisas lag gick längre än de brukar göra - knappt utslagna i kvarten på lördag. Men sen blev det mer spel för Lisa som avslutades med en finalmatch igår - med Pojkar 01. Lisa och två av hennes kompisar stöttade upp det laget som var kort med spelare. Kul för en farmor som spelade med en i B-lagsmatch med killar redan tidigt 60-tal - då damfotboll knappt var påtänkt.
 
Hör på TV om en dödsolycka på väg 97 - "Bodenvägen" - sorgligt. Och läste om en drunkningsolycka på den populära badplatsen Storsand i G-stad. En asylsökande kille som drunknade igårkväll. Inte simkunnig. Vilket får mig att undra om det fanns någon markering om det bråddjup som finns där - liksom på Näset i S-byn. Lyckades få fritidsförvaltningen att sätta ut en lina på Näset för ett antal år sen - men det blev bara där något år sen inget. Vi som vuxit upp vid våra badsträndet känner ju till det - men för gästande badare kan det bli förödande - särskilt om man inte är simkunnig.
 
Mycket nu - på TV om trygghetslarmen som är så omoderna att det kan gå 24 timmar innan en larmande människa i knipa upptäcks av larmet. Något som jag uppmärksammade i kommunpolitiken för många år sen. Skämmes kommunerna som inte åtgärdat detta än!
 
Hade tänkt mig en arbetsdag idag - men plus 20 grader redan kl. 07.00 kanske fått mig på andra tankar? Förvisso lite disigt idag men ser att det är dags att börja med etapp 1 - baksidan av huset - av gräsklippningen. Först ska jag dock börja med att trycka i en tvättmaskin - med kläder som ska till Myrorna. Sen får jag väl se vad det blir.
 
Njut av den här dagen - den tar slut fortare än du anar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback