Morgonrodnad

2013- 07-03, kl. 07.30. Och Aurora har namnsdag idag. Känt en - men henne kallade alla för "Rora". Och den dagen - den 3 juli - gratulerar jag också Astrid Ljungberg som fyller år!
 
Stormig dag igår - vädermässigt alltså. Fick nypa fast tvätten rejält - och tror att allt är kvar. Dock inte torrt för det kom ett par rejäla skurar också. Värme och vatten - myggen frodas. Igårkväll fick vi göra en utryckning och dra undan en stor gren från lönnen som lagt sig över den betydligt spinkigare äppelträdet.
 
Vad jag gjorde igår kan jag ju undra över. Tog det lugnt uppenbarligen. Var en kort sväng till Storheden och inhandlade en blommig och somrig duk till köksbordet. Blev bjuden både på 12-kaffe och middag. Någon kökslåda blev urtorkad och städad. Men inte gick dagen med många knop inte.
 
Almedalen är jag tämligen trött på. Så ändå en del av Fridolin. Kändes som om han bestämt sig för att vara roligare och vitsigare än Hägglund - men har man inte talang för humor och ironi ska man nog avstå. Lustigheterna kändes väl konstruerade!
 
Idag ser det ut att kunna bli gräsklipparväder. 16 grader, blå himmel där solen söker sig fram. Så på taxeringsbeviset igår - tillhopa 6 448 kvm. Nu ska i ärlighetens namn sägas att en del på fel sida om staketet inte klipps - men garanterat 5000 är det iaf. Och värme och vatten - gräset gror och växer som aldrig förr.
 
Båda tidningarna toppar med "fallet vatchareeya" - polisen gör nya sökningar med hjälp av hemvärnet. Börjar bli orolig att det här fallet inte blir uppklarat?
 
Och fantasifullt nog så är bådas andra nyhet - SM-deltävlingen i rallycross i Älvsbyn.
 
Och Jokkmokk verkar bli nästa tummelplats för yrkesaktivister. Nu var dom bara fyra - men utlovar att det är mycket folk på gång från hela Sverige. Husby kanske? Bra ledare i Kuriren - om Jokkmokk.
 
Och landsbygdsfrågan ska bli valvinnare. NSD:s ledare är inne på temat. Centern ett helt profillöst parti enligt undersökningen om valvinnare - hör det på TV just nu.
 
Ja och så blir det att brejka semestern - torsdag och fredag. Torsdag lite utryckning i akuta ärenden plus packa för Pajala. Och egentligen kan jag väl inte räkna fredag som arbetsdag - lustfyllt med Pajala marknad. Iår ska det bara bli en dag för mig - fyra av våra fem toppkandidater på riksdagslistan ska vara där. Ivriga som unghästar på utsläpp?!
 
Det är jäktigt och stressigt att ha semester. Inte säkert jag kommer att hinna blogga varje dag. Men troligen lever och mår jag ändå! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback