Ny månad

2013-07-01. kl. 07.00 - en ny månad - helt oförbrukad - inleds. Aron och Mirjam har namnsdag. Grattis!
 
Juni avslutades i topp. Lördag med idel festligheter. Överlämnande av Karl Staaff medaljer både i Gällivare och Vittangi. Mårten Hansson och Alf Josefsson. Liberala kämpar i både medvind och motvind - båda. Alf firade dessutom en 80-årig födelsedag som nyss passerat. Men han fortsätter oförtutet sin liberala gärning.
 
Fick ihop 68,1 mil - och massor av naturupplevelser. Och en "arbetsdag" på nästan 15 timmar. Söndagen blev desto latare - sov/låg till klockan 9 - efter att förstås ha skött min plikt att hämta in DN klockan 6. Dock avstod jag att åka och se fotbollsmatchen med Lisa som startade 08.45 någonstans runt Piteå. Blev hemma i stort sett hela dagen - och blev bortskämd med både 12-kaffe (med rabarberpaj) och middag. Fick ett "il" och drog till Kvantum med retur av både brödbackar och pet-flaskor. Och när jag ändå hade farten uppe rev jag "datahörnan" - och packade in en elektronikretur i bilen. Sen blev det lite TV, korsord och annat hemmapyssel. Så avslutades juni 2013 i Ylva Strutz liv!
 
Så ny månad - som startar med en mulen dag. Dock varmt - plus 17 vid 6-tiden. Forsätter med en sommar helt i min smak. Varmt men inte sol vareviga dag. Behöver inte känna stress för att inte hinna vara ute i solen - valfritt att välja vad att göra.
 
Tidningarna lästa. Bra ledare i båda. NSD inför SD:s dag i Almedalen. Kuriren om Hägglund - KD först ut i Almedalen. Insåg redan igår från TV-tablån att Almedalen kommer att stå mig upp i halsen. Glad att få planera för och åka till Pajala marknad istället! Fast jag ska avslöja en brist i min allmänbildning - har aldrig varit till Gotland. Högt upp på listan av saker som ska åtgärdas - men det kommer inte att bli under något Almedalen!
 
Dödolycka på E10 - förvånar mig inte alls efter att ha färdats där i lördags. Smal väg och tokiga bilister - en säker kombination för katastrofer. Fast galet motorburet folk finns lite överallt. Igår blev jag omkörd på 97:an av två motorcyklister som garanterat körde så där 160-170 km i timmen. Uppenbarligen kappkörning!
 
Från USA får vi den dåliga nyheten att 19 brandmän omkommit i samband med en skogsbrand i Arizona. Tänk så många människor som får sina liv slagna i spillror av detta.
 
Enligt Kurirens horoskop skulle jag få en strålande start på den här dagen. Kommer att hinna massor - och hinna ikapp mitt eget samvete. Och enligt NSD så ordnar sig eventuella pengabekymmer bara jag håller ångan uppe. Vill gärna tro - men tror nog det är bäst jag hjälper till lite själv. Så nu avslutar jag här och tillönskar er också en bra start på dagen och den nya månaden.
 
PS/NSD har börjat slira på publiceringen av sina ledare - därav ingen länk./DS
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback