Oseriös kritik

2013-07-30. kl. 07.30 - och idag har Algoth namnsdag - fast de flesta stavar nog Algot. Grattis. Fanns det inte något på 50-talet som hette Algots kläder? Textilföretag?
 
Och äntligen fick jag något att reta mig på i tidningen. Journalister som snyftar med "gruvmotståndare Stockholm" (som de kallades på TV:s namnskylt). Polisen beskylls för övervåld och för att ha släpat bort demonstranterna. Vad jag förstår så har de haft full frihet att använda sina fötter och ben för att själva ta sig därifrån. Väljer de att släpas bort av poliserna får de banne mig skylla sig själva. Det finns tillräckligt många fall där det är befogat att tala om övervåld (den kvinnliga polisen som filmades med sin batongmisshandel tex) - ska sån kritik kunna leda någonstans betackar jag mig för oseriös kritik typ Kuriren som minsann inte sett något våld från demonstranternas sida. Övervåld på demokratin skulle jag vilja säga. Ogillar att samhällets resurser ska användas för att vuxna människor sätter sig över lagen - oavsett de kallas "gruvmotståndare" eller leker med pappersdrakar på förbjudet militärt område. Bra att JE balanserar upp den i mitt tycke vinklade nyhetsartikeln med dagens Sticket. Så fick jag reta mig på att den inte är länkbar - tydligen nyordning att man inte lägger ut ledarsidan direkt från morgonen numer. Eller?
 
Nåväl - igår tjuvstartade jag med lite jobb. Mycket mer hann jag inte med. Guld i simning förstås - och lite andra lopp också. Gjorde en ockulärbesiktning och konstaterade att jag kunde skjuta upp gräsklippningen någon dag.En tvättmaskin hann jag med också - och hann få det torrt också.
 
Och idag möttes jag av en varm, fuktig luft. Regnet hängde i luften - och nu har det också strilat ner en bra stund. Lite mysväder faktiskt.
 
Tror att det får bli lite jobb idag också - kanske varvat med lite privata ärenden. Om jag nu bara kommer ihåg vilka som står på tur?
 
Annars går mycket energi åt nu - helt i onödan - för att fundera var min reservnyckel till bilen är. Behöver den absolut inte - vare sig idag eller i morgon, Men får inte letandet ur mitt sinne..
 
Går nu ut i livet med Kurirens horoskop i ryggen: "Ny frihet väntar på dig. Det är du värd. Du har just passerat ett besvärligt hörn i tillvaron."
 
Ha en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback