Bibeln

2013-06-26, kl. 07.45 - och idag tar jag bibeln till hjälp - och gratulerar Lea och Rakel som ett begrepp. Ett  och annat sitter kvar från söndagsskolan. Just detta var oförglömligt - han som fick tjäna 2x7 år för en vacker kvinna. 7 år var ju absolut en hel evighet när man var så där 7 år - det etsade sig fast.
 
Kalix större delen av dagen igår. Fast först förbi på världens bästa bil& verkstad - hos Micke på Bosses Bil som konstaterade att framrutan måste bytas. Fast då hade jag redan räknat ut det själv - sprickor från båda håll från "rosen".
 
Hem utan att passera jobbet. Avvänjningen går framåt - tillvänjningen till pensionärsliv på heltid. Kaffe så lägligt i pergolan när jag kom hem. Rätt lat eftermiddag - drog dock av järnbågarna för tvättlinorna med lacknafta - ska målas vid tillfälle.
 
Sov lite länge i morse - till klockan 6. Tant Lilly hade hämtat in tidningarna så jag fick inte känna av vädret. Men repat detta genom att hänga tvätten som kördes sent igårkväll. Ljuvligt väder idag igen - blå himmel och strålande sol. Igårkväll kl. 19 var det plus 21 - helt okej!
 
"Riskkapitalisterna visar sitt rätta ansikte" skriver Kent Ögren på sin blogg.  Som själv driver sina vårdcentraler med underskott. Vad sägs om raden 12,4 miljoner, 41,8 miljoner, 62 miljoner i underskott - åren 2010-2012. Det är reda pengar som pytsas in av dina och mina skattepengar. Väl i klass med "rikskapitalisten" Coop som också förstår att det inte går att driva någon verksamhet med underskott år efter år. Enkelt uttryckt går det inte att driva privata vårdcentraler i Norrbotten eftersom de inte ges samma möjligheter. I Kuriren säger KÖ "Jag är ingen älskare av det privata vårdvalet". Vi är några som mist våra fasta läkarkontakter som bittert får erfara det! Bra ledare i Kuriren på temat.
 
Tror nog att Lekfalks aktier stigit i värde - iaf hos Kent Ögren. Väl helt i linje med det fotoförbud som han infört på landstingetsinrättningar att också forska efter källor - och sätta meddelarfriheten ur spel. Känner till Lekfalk från ett annat ärende - ett projekt inom BUN där man tänkt ge det till henne utan upphandling. Då tyckte hon att kommunen kunde göra som landstinget - kringå kravet om upphandling genom att anställa henne! Undrar om det är det avtalet det handlar om nu? "Sticket" med sting idag!
 
Nostalgiresan med R som skulle ägt rum i eftermiddag är uppskjuten. Besök på Törekyrkogård - men visade sig att personen ifråga inte är urnsatt än. Så det får bli längre fram. Och inget ont...då hinner jag till Lisas fotbollsmatch ute i Alvik kl. 19.
 
Men nu ska jag först hinna till jobbet en sväng. Förvisso semester - men Thomas och jag ska tänka till (skryt). Bland annat planera för helgens malmfältstripp - lördag i Gällivare med omnejd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback