Grödan den gror

2013-06-11, kl. 07.00 - idag är det Berthold och Bertil som har namnsdag.Berthold är den tyska formen av Bertil - eller tvärtom.
 
Torparvisan är det som poppar upp - det blåser i träden idag - hå,hå. ja , ja - och gräset den växer och rågen den gror..Därav rubriken. Tvätten fick en extra sköljning igår av det häftiga regnet - men nu är det riktigt torkväder. Trosorna står i vägrätt läge som små vita flaggor. Hoppas jag nypt fast dem ordentligt så jag inte får jaga fast dem över ängarna.
 
Måndagen flöt på bra. Inklusive med den sammanträde med den grupp som ska se över arvoden och reglementen för de förtroendevalda i Luleå kommun. Men något sög musten ur mig - var tvungen att ta en middagsvila när jag kom hem. Annars var det länge sen det behovet pockade på.
 
Inlett tisdag med tidningsläsandet. NSD toppar med den icke oväntade nyheten att Waplan avsatts. Väl inte heller så oväntat att han har en rejäl fallskärm - 6,1 miljoner!! Fantastiskt med alla dessa belöningar som delas ut när folk gjort ett dåligt jobb! Kanske media skulle börja granska när avtalen skrivs istället för när de utlöses. Uppenbarligen fick ett gäng som kliar varann på ryggen!
 
Kuriren vill att vi ska bli uppröda över rubriken "Lärare reser för en kvarts miljon". Men går man in och tittat så handlar det om ca 50 skolpersonal som ska kompetens- och teamutbildas inför sammanslagning av två skolor. Offerter intagna - och det hade blivit dyrare att vara på Piteå havsbad än som nu i Alicante. Själv kan jag inte bli särskilt upprörd. Iaf inte i förrän jag ser att det här skulle vara utöver normal komptensutveckling. 
 
Nog finns det viktigare saker att "rasa" över i Boden. Näring till det får ni genom att läsa ledaren i Kuriren. Oddsen för  att nuvarande politiska ledning ska sitta kvar efter valet kan inte vara särskilt högt? Ledaren inte länkbar än - någon har visst försovit sig?
 
Och i Övertorneå är det milt uttryckt politisk turbulens. Och tänk att det alltid varit rörigt där. Nu har fyra personer lämnat arbetarkommunens styrelse. Ser att Kent Ögren varit där och föreläst om demokratisk beslutordning. Har han blivit missuppfattad eller?
 
Och med landstingets regionala enhet som bas fortsätter lanseringen av Ingela Lekfalk som nytt landstingsråd. NSD har ju tidigare släppt fram henne med en krönika som kan sägas vara en programförklring inför en politiska landstingskarriär. Intressant i artikeln är också att det talas om att en lista ska fastställas. Skulle förvåna mig mycket om verkligen sossarna skulle gå till val i hela länet med en lista som toppas av Kent Ögren?
 
Hopp och hej vad tiden går. Nu med glad steg mot jobbet. I eftermiddag blir det en tripp till Haparanda för lite kampanjande.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback