Jordgubbsfrukost

30130613, kl. 07.00
 
Aina och Aino har namsndag idag - grattis alla. Finskt namn båda om jag förstår rätt. Att Aina är slan uttryck för polis har jag då aldrig hört förr.
 
Puh - det blev en rivstart igår morse. Med den sena starten. Fortsatte sen med besök på löpande band på jobbet - tre Lars på raken första timmarna på jobbet. Trevligt! Annars löpte dagen lugnt - med landstingsdebatten i bakgrunden. Kombinerad lunch/middag på Max. Inhandling på Maxi. Och sen hann jag med att hjälpa kusinen med lite kameralt. Och ovanpå det lite röja här hemma. Kottarna fick mat i ett par omgångar - en ny liten rackare har anslutit och är ett litet matvrak.
 
För övrigt bra jobbat av Jens och övriga oppositionspolitiker. Återremiss på det de maktfullkomiga kallar budget. Kent Ögren försöker i vanlig ordning skjuta budbärarna - men minoritetsåteremiss är den lagliga rätt som getts oppositionen just för att tvinga majoriteteten att tänka en gång till innan de fattar tokiga beslut. Nu kommer ledningen inom landstinget i vanlig ordning inte tänka alls - det kommer att trumfa igenom förslaget på nästa fullmäktige. Och kommer ogenerat fortsätta "styra" oavsett återremissen. Så tårar över gruset i maskineriet känns falska - mycket falska!
 
I övrigt rådet mest facebookyra här i stan. Invigningen av hall 1 igår. Om 2 och 3 kommer står skrivet i stjärnorna. Lite dålig tajming med invigningen när "spionhistorien" rullas upp i USA. Och facebooks roll oklar? Själv begriper jag inte mycket av debatten. Såg dock en "morgonsoffa" häromdagen - där Allan Widman debatterade mot en Piratpartist. En kvinna som svulstig på stod att enskilda människor i Sverige fått sina liv föstörda pga av FRA. Dock kunde hon inte exemplifiera ett enda. Trots upprepade uppmaningar att göra det.
 
Säg "studie" eller "rapport" så spinner mediavärlden igång. Nu senast en studie från Karolinska som uppmätt högre halt av stresshormon hos barn som går ityp Ur- och skurdagis än andra dagis. Säger EN studie - och omfattning och seriositet presenteras inte. Inte heller huruvid nivån på stresshormonet är farlig. Inte heller om andra faktorer KAN spela in. Nä nu har vi bestämt oss för att skrämma in barnen, Nu har jag svårt att se vilken lobbyist som skulle kunna tjäna på det här - men allmänt ska vi nog vara väldigt vaksamma på vem som ska tjäna på "larmet". Livsmedelsområdet inte minst! Kommer inte bli förvånad när det avslöjas att konkurrenter betalat för "larmrapporter".,
 
Dock njuter jag i övrigt av att ha kommit upp i tid. Berigårn är som hämtat från psalmen "en vänlig grönkas skira dräkt", Och firar detta med jordgubbsfrukost. Jordgubbar från Ängelholm får en 3:a.
 
Jobb om vanligt idag - men ska försöka ta mig hem i tid. Gräset längar efter mig,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback