Mot mörkare tider

2013-06-19, kl. 07.00 och Germund och Görel har namnsdag. Grattis!
 
Läste på FB att (då) var det bara 3 dagar kvar så skulle vi börja gå mot mörkare tider. Någonstans står det still - kan det möjligen vara den 21 det?
 
Idag är det dock en riktigt ljus dag - vi får "främmande" till Berigårn. Kusinens son Anders och barnbarnet Ebba. Det ska  bli kul med lite spring i trappen och på gården.
 
Igår gjorde jag en hel del tokiga saker. Löste in en presentcheck på Magnifique. Gåvan på 400 kronor kostade mig 702. Dock fick jag då ett par shorts, ett linne och en tröja. Dyraste linnet ever hade jag aldrig köpt för 659 kronor men nu var det halvpriset - och snyggt var det.
 
Så gjorde jag en ännu tokigare sak - dess  resultat kommer att visa sig så småningom - under juli månad någon gång tror jag. Blå blev den iaf.
 
Lite jobb hann jag med också - och lite små ärenden till partiet också. Inhandlade bland annat en B-föreningsbrevsstämpel på posten. 200 kronor ville dom ha.
 
Skulle göra bort och mathandla också - men då visade det sig att jag inte hade kontroll över ICA-kortet. Kan hoppas det finns i röran på skrivbordet. Systemet hade jag också tänkt göra bort - blev inte heller av.
 
Men en gammal "synd" fixade jag, Var till Dahlbergs mattor och rådfrågade om min fina röllakansmatta . Solöga - som mor har vävt. Så nu är den hoprullad och ska forslas till affären - både för franslagning och tvätt. Kommer säkert inte bli billigt - men då lär den väl hänga med 35 år till. Gillar den!
 
Och igårkväll "syndade" igelkottarna. Underligt kärleksliv - man tror det ska dräpa varann. Innan jag visste - för många år sen - försökte jag sära på "slagskämparna" med en broborste.
 
Tidningarna serverade i hallen idag - kusinen var uppe tidigt. Nytt blodspår i 22-åringens bil meddelar NSD. Båda kör förstås "sjöstaden" - om fem förslag att bygga i södra hamnen. Själv kan jag då inte bestämma mig för vilket jag gillar mest.
 
Ledaren i NSD slår ett slag för Bucht. Och någonstans - NSD:s tyckt-till-insändare - läser jag om en person till som uppfattat att sossarna ska ha en gemensam landstingslista för länet? Någon som vet facit?
 
Nu kör gammelvolvon in på gården - Ebba och Anders - så nu hinner jag bara tala om att vi har ett fantastiskt fint sommarväder även idag- även om inte SÅ varmt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback