Herren är nådig

013-03-29, kl. 08.00 - och minsann sonen har namnsdag - Jens - och så Jonas också. Jens kommer från Johannes och betyder herren är nådig.
 
Nådigt var det inte att vakna med förkylning igår - och den håller i sig. I vanlig ordning ingen feber - så man kan lägga sig sjuk - och bli frisk någon gång. Nej, bara en jäkla snuva kombinerad med lagom hosta - och allmänt lite risigt i kroppen.
 
Men sammanstrålde med mina pojkar på expen - och vi fixade en del planering för livet efter påsk. Fick iväg det mest akuta - som annars hade stört påskfriden.
 
Så var jag ju bjuden på basket - med förmiddag. Trevligt att träffa Ulla och Bror som på något sätt fanns i arrangörsteamet. Och god mat. Och spännande basket - som vi tyvärr förlorade. Annars var Thomas med - för när Jens tagit med honom tidigare - har det alltid blivit vinst - oavsett sport. Men detta var undantaget som bekräftade regeln. Och egentligen en riktigt dålig match från båda lagen - publiken var bäst som Thomas sa.
 
Har svårt att förlika mig med att det ska buas och visslas när motståndarena har kast - känns osportsligt.
 
Gårdagens nygamla nyhet var om SSU-härvan som växer. Nu granskat även början av 2000-talet då Fredrik Lundh var ordförande - även här ett systematiskt fusk som genererat ca en halvmiljon. Här råder vare sig "sportslighet" eller påskfrid. Och Fredrik backar - från att kategoriskt svurit sig fri - så har han nu inte medverkat i något medvetet fusk. Intressant att läsa kommentarerna - sköna själars bekännelse - en från en person som varit aktiv i Unga Örnar tidigare - och som nu erkänner liknande saker. Och eftersom nuvarande ordförande Fredrik Lundh - säger sig haft dåligt koll från SSU-tiden - kanske det skulle kunna sitta med en granskning av Unga Örnar också?
 
Det var som sagt ingen nådig dag för mig igår - Skellefteå hade en trygg ledning mot Linköping men lyckades sjabbla bort segern i förlängning. Och kvällen ikväll är väl räddad - semi för Luleå i Karlstad - vilket väl kan betyda att det sänds på TV?
 
För övrigt firar jag min alternativa födelsedag idag - eftersom jag är född på en långfredag. Tror att jag ska försöka fira den med 50-talsstuk. Dvs låtsas att allt i samhället är stängt - inte en enda kiosk eller affär finns att tillgå. Och helst skulle man inte gå hemifrån heller - framemot 60-talet kunde man få dispens för det. Det där med Glad Påsk - det skulle sparas framemot påskaftonen.
 
Inser dock att jag nog måste få dispens - inte mycket till mat i mitt kylskåp!
 
Nå den som lever får se - huvudsaken är att ni/vi har det gott - oavsett vad vi hittar på. Själv hoppas jag nu närmast på 12-kaffe hos kusinen - det var länge sen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback