K-dagen

2013-03-05, kl. 06.45 - och idag gratulerar vi Tora och Tove - namnsdag. Födelsedag idag - farbror Hans i Alvik. Hipp, hipp, hurra!
 
Hade en superdag igår humöret började väl så där på morgonkulan. Några snabba positiva besked fick allt att vända, Bland annat oro för en person som inte om till planerad träff - orolig att det hänt honom något tråkigt - men visade sig bara vara vanlig mänsklig glömska. Sen snurrade det på - fort och (för) länge.
 
Idag är det K-dagen - ska till Koskelas för besök nr 2. Undersöknning av ögonläkare som gör fördjupning och ger besked om det är möjligt att byta linser. Sen är beslutet mitt. Do it or not!
 
Blir inte så upplyft att tidningsläsandet. Kuriren-nät inleder med rån på Hertsön och inbrott i Gammelstad - kiosken hos Giffarna. Och Extrarubriken idag -på Kuriren-papper handlar om att LF fuskat med publiksiffror - till ingen vinning har man vid två matcher fördubblat den officiella publiksiffran. Kan undra vad som föranlett Kuriren att avslöja det? Kommer det mera? Ettan-nyheten i Kuriren gör ju en inte muntrare precis - missbrukare får ingen vård. Väl ingen nyhet för initierade.
 
Sossarna lyckas få en helsida i NSD och en halv dito i Kuriren på att presenera att de ställer frågor i riksdagen - om servicen i den norrbottniska glesbygden. Borde väl rimligen snarare svara på frågan hur det kan se ut som det gör - i ett län där s regerat sen Hedenhös - och oftas med en s-ledd regering för Sverige.
 
Och OA bröstar sig över att riksdagsledamöterna enligt ovan sätter strålkastarljuset mot småkommunernas problem. Men inte ett ord om halogenljuset som sprider löjets skimmer över länet -  Norrtåg. Nu har man kommit på att tågen inte klarar en älgkollision - och frågan är väl hur stor ren de klarar utan att fronten spricker. I riksnyheterna igår. Fattar ni hur mycket pengar som föröds på alla bussar som transporterar tågresenärerna - inte bara Luleå-Umeå - utan nu även Luleå-Kiruna.
 
I Kalix ska Vassholmen få ny entreprenör- enlig NSD  - men nuvarande entreprenör verkar knappt veta om det. Förefallet som kommunen agerar utifrån hörsägen.
 
Nå idag får jag iaf glädjas åt Kurirens ledare - som läxar upp moderaterna för att de backar från sitt (och alliansens) vallöfte om att garanterna medborgarna valfrihet - LOV. Skulle vara välgörande att höra några av länets moderater agera, Tala om att om norrbottningarna i det röda norrbotten ska få del av valfriheten så måste det lagstiftas. Det är mycket viktigare än allt kommunalt självstyre i världen.
 
Själv ska jag nu styra mot jobbet - 10.10 väntar Koskela. Sen hoppas jag få till träning idag - försöka sluta tidigt för ikväll väntar först telefonsammanträde med nomineringskommittén kl. 20.00 och kl. 21.00 är det extra styrelsesammanträde med länsförbundes styrelse
 
För övrigt behöver jag inte anstränga mig så mycket idag - kommer att få beröm i alla fall. Kurirens horoskop för oss Vädurar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback