Lediga dagar

2013-03-19, kl. 06.30 och Josef och Josefina har namnsdag.
 
Igår skällde ju ledarskribenterna på sina "egna" - bäde Kuriren och NSD noterade jag i bloggen igår. Blev nästan full i skratt när jag kom till jobbet och läste PT - där en Tony Johansson också läxade upp partiet.Finns ju en "dagordning" för allt som ska uppmärksammas olika dagar - allt från Kanelbullens dag till Pi-dagen som inföll helt nyligt. Ser att 18 mars - igår - tillhör lediga dagar - Kanske ledarskribenterna kan instifta någon dag typ "partipiskefriadagen" eller så.
 
Själv hade jag en toppendag igår. Började med besök klockan 7 på morgnen - av Ebba - 4,5 år - och hennes mamma. Som trodde att det var jag som "gotalat" med påsktuppen - han hade nämligen värpt lite godis och presenter till henne - i trappen.
 
Kände mig riktigt i teknikens framkant då vi fick nya partiprogramsförslaget presenterat via "hangout" - googles svar på skype kan man väl säga. Nöjd med resultatet också - i stort. Nu blir det spännande att läsa förslaget också - och att initiera till motioner där vi inte är nöjda.
 
Fick se undan en hel del på jobbet - och trodde mig att lämna vid 14-tiden för träning. Och tänk - när jag väl kommer till gymmet så är det aldrig några genvägar - kör programmet till punkt och pricka. Även om det frestar ibland att kliva av bandet i förväg.
 
Hann med en kort middagsvila innan det var dags att följa både basket och hockey via olika media. Skellefeå gjorde vad de skulle mot Brynäs - och är klara att gå vidare. Grattis. Modo låg pyrt till - med 3-0 i matcher i bagaget - och 3-0 i baken i matchen. Men vände minsann till seger 5-4. Återstår lite uppförsbacke - fortfarande under med 3-1 i matcher.
 
Tisdag har börjat alldeles utmärkt. Upp ur sängen 04.20. Hämtat tidningar och konstaterade att det börjat ljusna redan den tiden. Ordet "längtar" kommer upp på hårddisken - är det inte så det kallas då det sakta blir ljusare och ljusare för varje dag?
 
Ljusnar gör det väl inte precis för Tobias - när han inte längre kan överklaga. Rivning eller inte rivning? Ett delikatärende att hantera för byggnadsnämnden, Motstridiga uttalanden av nämndens ordförande Hedstig - Kuriren contra NSD. Viktigt att kommunen tar sitt ansvar för det man eventuellt gjort fel. Och att man kommer fram till ett beslut där det här fallet behandlas som liknande tidigare Nyheten toppar ettan i NSD - och finns också i Kuriren.
 
Kuriren toppar med byggstrejken - den uppskjutna - med en nyare artikel än den här länkade. En artikel som tar upp att facket kräver att huvudentreprenören ska ha ansvaret för att alla anställda i hos alla underentreprenörer har lika höga löner som de. Syftet känns gott - att sortera ut oseriösa företag. Men är "priset" rimligt - att lägga det kravet på de seriösa företagen. Är inte risken att byggsektorn blir ännu mer monopoliserad med bara stora företag som överlever? Och ännu högre boendekostnader?
 
Väl tur att jag inte har blocktrycksmätaren på mig. När jag hade det för några veckor sen så funderade min läkare varför blodtrycket steg på tidigt på morgonen - sammanföll rätt väl med tidningsläsandet. Måhända var det Marika Forntid- förlåt Formgren - som skrev även då. Själv tycker jag att familjepolitiken i det nya partiprogramsförslaget är väl balanserat - och djupt idelogiskt. Utgångspunkten de som är svagaste parten - i det här fallet barnens rätt i fokus. Låt mig bara påminna om bland de som kommit in på brottets bana är det två saker som är gemensamma; frånvarande fäder och dåliga läs och skrivkunskaper.Och hur man kan få erbjudande om förskola till alla barn från 1 års ålder till något tvång är svårt att förstå. För övrigt undrar jag om Marika är inkvoterad kd:are bland moderata ledarskribenter?
 
Nu lämnar jag detta - och sänker blocktrycket. Tisdag blir nog en kanondag det också - besök av LA på förmiddagen ser jag framemot. Förhoppningsvis kan jag övertyga mig själv om träning idag också, Och sen får en väl undersöka om man kan se Luleå hockeys match på TV ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback