Lugna veckan

2013-03-18. kl. 06.30. Idag äger Edmund och Edvard dagen - namnsdag- Grattis.
 
Undrar vart helgen tagit vägen? Men väl rätt nöjd med att ha en ren och "obrukt" vecka framför mig - särskilt som jag startade med att bara dra mig en kvart för mycket - 04.45.
.
Fick åka gratis buss till stan igår - uppkopplingen funkade inte. Och på expen väntade Jens med kaffet klart. Dessutom kom han med ett frestande erbjudande att komma hem till dom och se hockeyn klockan 16. Så jag stannade på jobbet - och där blev det både gradinhängning och bokföring.
 
Trevligt besök på Timmermansgatan - men det visade sig att Jens tecknat abonnemang helt i onödan - för matchen visades på TV5.
 
Fick för mig att det skulle vara lugna veckan redan nu - men det är först nästa vecka. Men fatta ändå - snart påsk. Jättetidig sådan - kan väl bädda för lugna stunder "nedbäddad" i snön? Och kanske en och annan promenad. Fast lugna veckan verkar heta allt annat - stilla, tysta, passion.
 
Iaf en lugn tidningsläsning idag. Kuriren toppar med att en hel bransch utraderats i länet - solcellsindustrin. I bland annat Porjus - lika många jobb försvunna som om SSAB lagts ned i Luleå. Vadan denna mediala tystnad - och sena uppvaknande?
 
Liten rad i menn - om ett Gripenplan som fått nödlanda. Kanske inte borde sovit så långt till gårdagkvällens flygbuller?
 
Och i NSD presenteras Ögrens "nödlandning" - nu är det inte han som är hotet mot Kalix sjukhus - det är den gränslösa vården.Ett EU-direktiv öppnnar för att vi kan söka vård i Finland. Är inte säker på att alla ser det som ett hot?
 
Lite kul idag med ledarsidorna - där "husbondens röster" faktiskt läxar upp sina hussar. I Kuriren dessutom både i ledaren och i gästkrönikan. Än mer anmärkningsvärt att det sker i NSD  där Peter-Jaan Kaask konstaterar att program och verklighet inte stämmer. Han gillar inte taktiken att sitta stilla i båten.
 
Idag blir det spännande att få ett helhetsgrepp över vårt nya partiprogram Nyheterna flaggar med värnskatten - förmodligen för att få till en konfliktyta mot moderaterna. Kanske inte det mest taktiskt riktiga att lyfta den frågan - men det är ju inte så många år sen som det rådde stor och bred förståelse för att ingen skulle behöva betala mer än hälften i skatt. Så sakligt sett är det riktigt rätt. Spännade också uppgiften i Kurirens ledare att det finns utredningar som visar att reformen inte skulle kosta staten något? Nå förhoppningsvis kommer det mera än värnskatten idag när Christer Nylander presenterar programförslaget.
 
Ni kan för övrigt se direktsändning av presskonferensen på www.folkpartiet.se kl. 11.00 idag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback