Med röda mulen

2013-03-27. kl. 06.30. Och Rudolf och Ralf har namnsdag. Mina bästa ombudsmannakollegor pådyvlade mig en ren - Rudolf med röda mulen . som de var alldeles övertygad om att jag parkerade ute på Kallax när jag flög ned till Stockholm. Skämten var många och kreativa!..
 
Hade en alldeles fantastisk födelsedag. Udda, ojämt och beigt - att fylla 65 - men alldeles otroligt roligt med så mycket uppmärksamhet och så många hälsningar, Tulpaner i trappen tidig morgon. På jobbet möttes jag av ballonger - och Gerd som uppvaktade med chokladen Dacapo.Den ska avnjutas till Da Capo - men det kanske får bli kvällssändningen - choklad klockan 6 på morgonen är kanske interiktigt min melodi. Mera tulpaner på jobbet - tack Nina. Blommor och vin på väg hem från jobbet - Doris med föräldrar.
 
Och hur många hälsningar som helst på FB. Varje avsändare - mer än 150 tror jag - väckte tankar och minnen om händelser jag upplevt just med dem. Man ska inte underskatta betydelsen av de positiva tankarna - gott för både kropp och själ!
 
Nu är det dock en ny dag. Tur jag inte har någon blocktrycksmätning denna morgon. Jag har många vänsterpartister som jag räknar som mina vänner, Men det är för mig nu obegripligt att de kan tillhöra ett parti och ett distrikt som leds av Christina Snell Lumio. Mina vänner har givetvis tagit avstånd från de dödshot och otidigheter som både Fors i Pajala och Hurtig i Luleå har vräkt ur sig. Men dagens debattartikel på ledarsidan i Kuriren kan inte ses som annat än ett försvar för nämnda gossar. Som de gamla sjunga kvittra de unga! Märkligt om inte riksmedia ska haka på detta - Sjöstedt har ett och annat att förklara! Dessutom är den nidbild Snell Lumio ger av Sverige närmast att anses som förtal. Det finns många hål att laga i välfärdsnätet - men reparationen kommer att gå mycket bättre om vi håller oss till en något mer nyanserad kritik - milt uttryckt.
 
Läskig nyhet på Kurirens etta - mordhotat politiker bortförd. Piteå. Omskriven tidigare - och hade tydligen trygghetslarm nu för sin egen säkerhet. Ingen misstänkt gripen. Låter osannlikt att vare sig offret eller polisen skulle ha någon aning om vem som ligger bakom. Nu kräver jag att fd pitebon Thomas kollar lite byskvaller!
 
Och i Arvidsjaur har personalen på värdcentralen hittat ett kreativt sätt att finansiera personalsociala aktiviteter. Intyg för körkort på kvällstid - 400 mot ordinarie 900 kronor - men utan kvitto. Tyckte faktiskt det var en väl kraftig rabatt - hade kunnat bli större sedelbuntar i medicinskåpet - och en och annan nubbe till. Obs" ironi,
 
Jaha - två av ovanstående är riksnyheter nu - och den om vänstern borde banne mig bli det. Nu får vi hoppas att Nortland basket sätter en annan bild av oss. Sugen att gå på basket på torsdagkväll - nog skulle det vara himla kul om vi fyllde arcushallen. Och att tjejerna äntligen skulle få sitt guld! Får jag bara välja en vinnare i slutspel 2013 - så ska det guldet gå till Northland.
 
Idag åker jag till Kalix för sammanträde med styrelsen. Sen hem och så blir det födelsedagsmiddag ikväll - på lokal - med närmaste familjen.
 
Det blir nog en bra dag det här också - de astrala influnserna gynnar oss Vädurar - enligt NSD, Ni andra får klara er ändå. Kram.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Nina

Läste Cristinas inlägg och blir förvånad. De samtal vi haft har definitivt handlat om att sätta ned foten för detta oacceptabla beteende. I artikeln blandar hon ihop väldigt ånga saker och det blir fel tycker jag. Fast jag vet inte riktigt hur hon tänkt här å andra sidan. Min uppfattning är klar. De ska ut med omedelbar verkan!
NB

2013-03-27 @ 13:42:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback