Slumpgeneratorn

2013-03-07, kl. 06.45 - idag gratulerar vi Camilla på namnsdagen - oavsett hon bor i Kamomillastad eller någon annanstans.
 
Sitter och tittar ut över en osedvanligt välskottad Berigård - vi gjorde ett bra jobb igår - först jag - och sen traktorn. Nu ska det bli spännande att se om kommunen plogat Kråkbergsvägen. Två plogningar har "våran traktor" gjort - och han kommer inte i onödan. Var en jäkligt besvärlig snödag igår - resan in till stan kändes minst sagt spännande - snörök efter knäppisar som till varje pris måste köra om. Och verkar vara få som hittat knappen för de dimljus man kan slå igång för att bli mer synlig. Inte alls underligt att det hände olyckor, Snöyra och blåst - visst - men nog är det också lite av slumpgeneratorn som avgör var och när kommunen plogar.
 
Ja hela gårdagen gick i snöns tecken. Hämtade kusinen på flyget och sen var jag i snösvängen i nästan två timmar. God och nyttig motion. Gjorde sen ett ryck och fick ihop minnesanteckningarna från förrgårkvällens sammanträde. Sen blev det bokläsning - och drömmer om när jag kommer att se bättre - oj vad läsning det ska bli.
 
Efter dagens tidningsläsning undrar jag om skilsmässostatistiken kommer att dippa i Luleå. Nu ska det inte längre gå att få förtur vid separation. Idag går 47 % av anvisade lägenheter till förturer pga av skilsmässor. Lite hopplöst att koa på vanligt sätt då. Ettannyhet hos NSD.
 
Och så fortsätter de spåret med Niklas Nordström som nytt kommunalråd. Intressant att Niklas som bara för några år sen var aktuell för uteslutning ur S-partiet - för att han stod för långt till höger - nu är högvilt i jakten på nytt kommunalråd i röda Luleå? Och på ledarsidan presenterar OA det vinnande konceptet - åtminstone i historiskt perspektiv - 1968 års val - med fyra gubbar i topp - Sträng, Erlander, Wickbom och Palme. De två försnämnda för erfarenhet - Palme och Wickbom för förnyelse. Nyheten läckte för övrigt till båda tidningarna - vid exakt samma tidpunkt. Välplanerat?
 
Försöker utläsa av stuket på nättidningarna när betaltjänsten når oss här, NSD lägger mycket oftare ut samma nyhet på nätet som i pappers än vad Kuriren gör. Idag har Kuriren toppnyheten att företagare tjänar pengar på Migrationsverkets platsbrist - dock inte på nätet. För ovanlighetens skull så finns inte NSD:s  ledar - enligt ovan - utlagd i nättidningen - kan nog inte utläsa något av detta - verkar vara slumpgeneratorn här också.
 
 Swedbank var inte fullt lika giriga som deras pensionskunder kunde tro när det fick kontobesked som visade pensionspengar på minus. Ett systemfel. Ja ibland när man får pensionsbesked så hoppas man ju på det - men..
 
Idag blir det jobb på förmiddagen - sen är jag svarttaxi åt yngsta barnbarnet - hämtning i Måttsund. Men återvänder sen till jobbet för att dejta en person som ska bli min arbetskamrat mina sista arbetsår. Sen får en väl se vad livet bjuder i övrigt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback