Sömndagen

2013-03-21. kl. 07.00 - och Bengt har namnsdag.Eller Benkt som han kallades på 1300-talet.
 
Sömndagen lär det vara idag - den inträffar varje dag i mitt liv. Idrottade på soffan igårkväll - med basket på TV - Nortland - och rapporter via datorn om läget för Modo. Kanske var det för att jag understundom slumrade till som det gick åt pipsvängen för båda.
 
Hade också i övrigt en bra dag - besök av Anne från Arnemark bland annat. Hade planerad träningsfridag - och hann med att hämta mitt nya pass igår eftermiddag.
 
Trots all klagan över vinter och snö - mer i södra Sverige än här - kan jag konstatera att våren nog närmar sig. Riktigt dagsljus redan klockan 5 - och ändå väntar vi på den eländiga sommartiden - då det stjäl en timme av oss. Under påsken blir det iår.
 
Tidningarna hämtade och lästa. Kuriren toppar med att "Tolv tandlag utan arbete varje dag". Beroende på att folk uteblir från bokade tider och att man avbokar sent. "Bötebeloppet" täcker bara en bråkdel av kostnaden. Kan dessutom undra hur mycket "svinn" det är på dessa i form av uteblivna betalningar. Jag måste säga att jag själv har häpnat hur lättvindigt folk ringt återbud - men det är väl så när man tror det är en gratis nyttighet. Kanske måste till både piska och morot här - tidgare sista återbudstid och högre viten - kombinerat med att de som rings in med kort varsel får rabatt?
 
Tråkig nyhet på NSD:s etta - "Man död i lavin" - i Sarek. Polska turister tydligen - så sorgligt slut det som skulle bli en trevlig resa och kanske ett minne för livet.
  
Ser att flyktingströmmarna i världen nu är större än 2003 - sätt ansikten på alla dessa människor - som far illa, svälter och flyr för sina liv. Och tänker att Sverige är värld en migrationsminister som kan sin multiplikationstabell - apropå historian jag kopierade in igår.Och apropå att hon är igång nu igen - Formgren i Kuriren. Förvisso kan jag hålla med om att drevet kanske fått orimligt utrymme - men sån är ju relationen media/politik. Och mellan opposition och regering - Löfven eldar på - och det är ju hans roll. Så låt oss gärna lämna orden rasism och rasist - det är absolut nog allvarligt att vi har en migrationsminister som använder ett språk som blottar fördomar om "blonda och blåögda" contra kriminella. Och att man i mitt "husorgan" går till försvar för det känns inte bra. En Formgren till - och jag är förlorad...skulle man kunna säga. Antigen får jag sluta prenumerera - eller åtminstone sluta läsa ledarsidan.
 
Idag blir det knepigt att få ihop det - ska förstås hinna med min jobbinsats. Men så ska jag på årsmöte med FP-Luleå ikväll. Ska få vara ordförande om deltagarna så vill. Men måste hinna både vila och träna innan dess. Så det är dags att köra igång nu.
 
.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback