Till hälften rätt

2013-03-20, kl. 07.00 - Joakim och Kim har namnsdag. Roade mig med att gissa att Kim hörde ihop med Joakim - och det visade sig vara till hälften rätt. Visste faktiskt inte att Kim var ett genusnuetralt namn. Kimberly är förvisso ett vackert namn - men nog förstår jag att det blir enklare till vardags med Kim.
 
Till hälften rätt blev det igårdagens idrott också - iaf den mig närstående idrotten. LF-basket vann medan Luleå hockey efter en 95 minuter lång match. Ny tag hemma på torsdag?
 
Noterade debatten om Luleå hockeys höjda biljettpriser. Har tydligen inte tänkt på att man får en hel månads abonnemang på C Sport - som visade matchen - för 399 kronor - billigare än en del av biljetterna. Och förra hemmamatchen var gratis på 5:an. Som jäkligt höjdrädd har jag suktat e"fter biljetter till raderna längst ned - nu ser jag att rad 1-2 är superbilliga. Undrar om man bara ser sargen där? Artikel om biljettpriser på Kuriren Sport med rubriken "Bygga eget kapital" - med tanke på den rubriken biter de uppenbarligen sig själv i svansen.
 
Verkar ju som om Billström också håller på att bita sig själv i svansen. Nyheten håller i sig - stor även nu på morgonen i TV. Vi lättar upp den nyhetsrapporteringen med en rolig historia på temat:
 
Matteläraren Tobbi Hillgren har meddelat sina elever att 4x8=36, men han ber nu om ursäkt för detta och hans rektor säger att det var bra att be om ursäkt. Eleverna undrar dock om det Hillgren sagt om resten av åttans tabell stämmer.
 
Lite  skryt från gårdagen - träning blev det - veckans andra. Och sen gav jag mig själv mitt livs första "sil". Tog min benskörhetsspruta - Prolia 60 mg - igårkväll - efter mycket vånda, Och det gick riktigt bra.
 
Nå det tog musten ur mig - så resten av kvällen ägnade jag åt att följa LF-basket och Luleå hockey via olika medier - inklusive de sociala.
 
Vårdagjämningen idag - då dag och natt är lika långa om jag föstått rätt. Kan iaf meddela att klockan 5 slog utebelysningen av - om det kan vara något riktmärke.
 
Tidningarna - som alltid i lådan när jag kommer - tack snälla tidningsbudet. NSD toppar med en artikel om föräldrar vars son har en hjärntumör - och där vården negligerat hans symptom - med sen diagnos som följd. Tufft att dem att orka gå ut med det - samtidigt som sonen är i Umeå för operation. Med oviss utgång. Ryms inte på nättidningen pga av all sport!
 
Kuriren braskar med rubriken "Samhälle skakas av blodigt drama" - fast det i texten framgår att det troligen inte handlar om mord. Gårdagens rubrik i länken här. Men under dagens rubrik handlar om den mordmisstänkte i Malmberget som släppts. Både polis och media är nog lite för snabb med både mord och mordbrand.
 
Men när jag läser ledaren i Kuriren ropar jag gärna på större rubriker. Något så sanslöst galet - något somverkar kunna bli ett regeringsförslag. Att företag månadsvis ska måsta redovisa intjänade löner. Detta ovanpå att man redan idag redovisar utbetalda löner - och innehållna skatter. Syftet är förstås gott - man vill komma åt oseriösa företag - som i många fall också är kriminella. Men varför i hela friden tror man att dessa kriminella elem ent kommer att följa en lagstiftning i det här fallet - när man aldrig gör det annars. Jag skrev igår om byggnads krav att företagen ska bli poliser mot seriösa företag. Måtte nu för gudsskull inte regeringen lägga ytterligare bördor på företagen som är vår tillväxtmotor. MEN HALLÅ - MITT ROP PÅ STORA RUBRIKER - OCH LEDAREN FINNS INTE ENS UTE PÅ NÄTET!!
 
Och mer katastrofer - fick just ett sms från Jörgen - slut kaffe. Han fick möjligen ihop till en kopp. Nu får jag rappa på - mot dusch fvb jobbet. Ser fram emot besök idag - en av mina Anner. Och kanske någon fler,
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback