Uppkast

2013-03-09, kl. 07.30. Namnsdag idag Torbjörn och Torleif. Grattis - Fälldin och orkestern tänker jag först på.
 
Igår syndade jag på nåden. Nå inte mer spännande än att jag gjorde en full arbetsdag - tom mer än 8 timmar kanske. Ensam på jobbet brukar inte vara mina bästa dagar - men igår var en riktigt doer-dag.
 
Och ändå längtade jag hem för att träffa Ebba och Oscar - ja mor Jonna också förstås. Hann innan John Blund kommit till dem - och nu hör Ebbas fötter från övervåningen - så han stack tidig morgon den gode JB.
 
Annars minns jag bäst från gårdagen NSD:s ledare. OA ge en resumé av Luleå kommuns 5 senaste kommunalråd. En kvinna - Ulla Ölvebro - och henne "drar han över" på 4 rader - och detta på självaste Kvinnodagen. Och detta trots att han själv skriver att hon "regerade" när Luleå kommuns befolkning ökade för första gången, Hón bäddade för och bröt trenden. Och det var värt hela 4 rader!
 
På radion hör jag att älgar har dominerat nyheterna senaste tiden. Bland annat om någon som mötte en älg i skidbacken - något grått i ögonvrån som han sa. NSD är förstås med på den trenden - med ett reportage om famijen Larsson i Lomträsk som fått tillökning - av älgen Lill-Johan som de matar och som leker med fåren i hagen. Dock ingen länk.
 
Kommer att tänka på en annan bra grej från igår (måste vara tama tidningar idag) - Nils Johansson i NSD. Likt barnet i sagan om Kejsarens nya kläder säger han vad många ser - om jippot med Lulebor på isen för att komma i Guinessrekordbok. Lite pinsamt om Nils har rätt - att rekordet som Luleå ska slå är betydligt högre än vad kampanjmakarna tror. Men hoppas iaf att isen håller!
 
Och medan ni lever dagen och inväntar kvällsstunden med John Blund - kan ni ju lyssna till en annan JB, Tydligen sänder Expressen Jans tal från Västerås. Har jag fattat rätt? Jajemensan . nog ser det ut så - här.
 
Själv har jag inte tid med det - då är det MATCH - uppkast 11.45. La spelar Leos cup i Råneå - faktiskt i en pojkgrupp - för lite lag i F 01 - och tjejerna ville absolut spela. Själv känner jag lite nostalgi med Leos cup . till minne av en verklig basketentusiast - Leo Kairento . som var ledare på den tiden jag spelade, Kommer nog att höra hans högljudda coachande eka mellan väggarna i Rånehallen.
 
Men jag slits verkligen mellan olika aktiviteter idag. Om ni visste så vackert det är när jag blickar ut över Berigårn. Kritvit snö, vackert blå himmel och strålande sol som glittrar och reflekterar. Men det blir basket . kanske någon stund i solen bakom någon knut i Råneå, JB får finns sig att komma först på trejde plats idag.
 
Hör Lisa Syren på radion . hon jagar fortfarande älgar - möten med älgar - och bilder. I den jakten hade hon hittat rubriken "Ökad potens i Norrbotten" - och nyfiken som jag är var jag tvungen kolla. Hör på trafikradion att det är älgar mellan Rutvik och Person - vid Ängesbykorsningen - huruvida det är gps-älgen eller andra förtäljer inte hisorien - men jag lägger fram kameran - hoppas dock mötet med älgarna inte blir FÖR närgånget.
 
För övrigt är det uppkast i morgon också - kl. 11.00 - Sara i Antnäshallen. Bra minnesträning det här att skriva om sånt jag ska komma ihåg.
 
Ha en ljuvlig lördag alla vänner - och alla som jag känner.Vi är inte ett dugg avundsjuka på de 7-800 folkpartisterna som möts i Västerås i helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback