Vilodag

2013-03-17, kl. 07.30 - Gertrud har namnsdag.Länken till Gertrud som jag hittade - var "mager" - tyskt ursprung enda upplysningen.
 
Bloggen ger också nyttiga upplysningar - kusinen visste minsann att jag varit till Ikea igår - trots att det blev hastigt påkommet - och jag inte hann informera.
 
Men så blev det - lämnde bilen på Timmermansgatan och åkte vidare med Jens, Jessica och Sara. I Kalix "dumpade" vi pappan och for vidare till Haparanda. Lite nyttiga inköp till jobbet - och lite onödigt privat - fast värmeljus så klart. Och så hann vi äta lunch på Ikea - dock inte köttbullar utan lax för en del och så en kycklingfilé. Unnade oss efterrätt också - äppelkaka för min del - gott.
 
Så hann vi med Ittala och Cancy world också - en icke så märkvärdig - men vacker - glaskanna blev bytet för min del. Ittala suger pengar - 449 kronor.
 
Klockan 14 landade vi tillbak i Kalix på isracingen - precis när segraren i finalen gick i mål. Lagom dos för mig som inte ser tjusningen att busköra runt på en isoval.
 
Hann upp till kusinen innan barnen nattats - Ebba och Oscar har ju bara 2 dagar kvar hos farmor. Och minsann där fick jag en fin bukett märklila tulpander - från Sarah - som varit på besök i 2 dagar utan att jag hunnit ens upptäcka det.
 
Har hämtat in dagens DN - upptäckte att det var rätt kallt - koll visade minus 24. Den strålande solen som var verkar tyvärr försvinna - nu är det mul.
 
Inte mycket "upplysningar" i nättidntidngarna heller - mycket om Lilians begravning och sport förstås. Heja Skellefteå som leder i matcher med 3-0. Modo ligger under med samma mot Färjestad tror jag.
 
Och idag hejar jag på Sandviken - mot Hammarby i bandy. Sandviken blev faktiskt svenska mästare i bandy redan igår - men den rubrken - om segern över AIK kom långt ner - dambandy!
 
Dagens enda nya nyhet verkar vara en Sifo - och den kändes inte särskilt upplyftande - med två av allianspartierna under spärren - och uppgång för S.
 
Lokalt verkar det varit lugnt - en misshandel i Kiruna. En rubrik om kvällen största besvikelse triggar min nyfikenhet men visar sig bara vara en recension av ett musikframträdande.
 
Nu ska jag röja lite (mycket) här hemma. Sen ska jag kolla lite busstider. Min bil blev kvar i stan. Vare sig Jens eller Sara hade några nycklar till lägenheten - där mina bilnycklar fanns. Och resten av familjen hade redan dragit på födelsedagskalas. Så jag blev hemskjutsad - och tack och lova hade jag plockat ner nyckelknippan i handväskan.
 
Skickar en hälsning till folkpartisterna i Pajala också - hoppas ni får ett bra årsmöte. Och att Thomas och Jörgen peppar er ordentligt. Vi ses på marknaden till sommaren - hoppas jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback