Dålig start

2013-05-03, kl. 07.00
 
Texten får bli röd på detta korta inlägg - hinner inte länka. Riktigt dålig start på fredagen. Den började först kvart i sex. Glädjen att kunna lösa korsord utan glasögon och/eller förstoringsglas gör att jag blir kvar med dem till ganska sent. Och nu kan jag dessutom toppa med en bok i sängen.
 
Om jag hade haft tid skulle jag skrivit om att alla programledare i TV - åtminstone de kvinnliga - numer bär helt ärmlöst. Om lobbyister och nyheterna - helt plötsligt ramlar det in massor av rapporter i samma ämne - i detta fall skolan - som visar på samma saker - och som blir medias sanning. Kanske dags för källkritik?
 
Så skulle jag skriva om att Luleå kommun tydligen bestämt sig för att släcka gatlysena 1 maj. Tydligen kartan som gäller - inte verkligheten. Känns märkligt - särskilt som jag kämpat för att kommunen skulle införa att slå av lysen när det är ljust. Makabert när gatbelysningen slog igång på midsommarafton - år efter år.
 
Så skulle jag skriva och undra vem som bestämt lagarna runt möjligheten för fyktingar att få asyl i Sverige. Mår illa över situationen för hungerstrejkande afghaner och andra. Men mest illamående blir jag när jag ser ledande sossar - senast Elvy Blomdahl - gråta krokodiltårar. Sanningen är ju att det är just socialdemokraterna och moderaterna som brukar vara överens i de här frågorna. Och undrar om någon asylsökande  längtar tillbak till Barbro Holmbergs tid som invandrarminister. Åtminstone inte de apatiska flyktingbarnen.
 
Det hindrar inte att något måste göras åt regler och bestämmelser. Helt orimligt att barn som varit i Sverige 5-6 år eller längre - större delen av sin barndom - ska utvisas till ett annat land - ett land där deras skyddsbehov kan mätas i grader i helvetet.
 
Bomben i Sundbyberg skulle jag också ha skrivit om. Och de olämpliga att visa upp huggornar i TV - ormfobi jag!
 
Nå nu har jag som sagt inte tid att skriva. Måste pinna på för att jobba tillbak tiden jag sov över.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback