Ett snuttinlägg

2013-05-22 kl. 07.00 - och Henning och Hemming har namnsdag - grattis.
 
Med tanke på att mina blogginlägg numer bara ska vara "nu-är-jag-uppstigen-och-mår-bra-inlägg" så tenderar det att bli för många tyckanden. Så idag ska jag anstränga mig för ett snuttinlägg.
 
Förvisso bör jag inte komma förrän 9 till jobbet. Igår påtalade chefen Thomas att jag minsann kom tidigt till jobbet nu för tiden. Själv anlände han 8.20 - och trodde nog han skulle komma före mig -så det var nog lite "surt sa..." över kommentaren.
 
Men faktum kvarstår - har kommit både tidigt och gått sent bäde de två senaste dagarna och även tidigare - utan att jag blivit helt utslagen. Orkar helt enkelt mer nu. Nästan som i "fornstora dar". Dags för comeback i det politiska livet? Nej då - jag har gjort min "värnplikt".
 
Vädret - ja det har vi tur med. TV:s väderspåman talar om ruskväder nästan överallt utom i norra norrland. Och dit hör vi väl. Här blir det fortsatt varmt och soligt sommarväder - och det har jag redan konstaterat på plats - Berigårn.
 
Igår noterade jag att Christoffer Hurtig tidigare ordförande för Ung Vänster skrev insändare om utbildning i självförsvar. Samme CH som för inte så länge sen avgick som ordförande efter mordhot mot Billström! Avgången verkar alltså bara varit ett spel för gallerierna. Men som det gamla sjunga kvittrar de unga! För visst sitter han kvar i landstinget - den där Fors som vevade runt med dödshot på FB och/eller Twitter?
 
Tidningar här domineras förstås av "Försvunne Vatchareeya Bangsuan". Makabert fynd av mänskliga kroppsdelar. Kan det vara möjligt att Norrbotten ska ha drabbats av ännu ett styckmord? Men ingen annan person i Boden området är anmäld försvunnen - enligt polisen.
 
Följer noggrant händelserna i Husby och andra förorter. Förundras över hur enkelspårig debatten blir - åt båda håll. Alt från Löfven som hävdar att det har med den sänkta bolagsskatten att göra och Vänsterpartiet som gjort uttalande som i princip försvarar ligisterna - till dagens onyanserade ledare i Kuriren som inte ser några som helst underliggande problem. Och som uppenbarligen inte tycker att det är något problem heller om polisen använt rasistiska uttryck och tillmälen. Notera också särskilt den eländiga beskrivningen av landet Sveriges välfärd - kanske dags att sluta kräva ytterligare jobbavdrag och skattesänkningar?  
 
Idag blir det jobb - kanske ska försöka mig på en kortare dag idag - och göra något annat än jobba. Men det är mycket nu inför helgens konferens och årsmöte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback