Nyheter - och nyheter?

2013-05-28, kl. 06.30 - och Ingeborg och Borghild har namnsdag - grattis.
 
Visst kan man häpna över nyhetsvärdering? Flicka som fastnat i gunga - utan att det synligen iaf varit fråga om risk för liv och lem - blir nyhet på Kurirens nättidning. Kanske lite extra sur och grinig för att vare sig Kuriren eller NSD inte bevärdigat fastställandet av vår riksdagslita med en enda rad.
 
Annars är jag riktigt positiv denna morgon. Möttes av en svag - men ljuvlig - doft av häggblomning. I morgon är det dagen då det sker - så jag planerar för kaffe och tidningsläsande på häbarsbron i morgonbitti.
 
Igår jobbade jag inte full dag för första gången på länge. Hemma vid fyratiden och fick några härliga timmar med gräsklippning/trimning.
 
På nyhetsfronten är det Northland och "fallet Vatchareeya" som delar på rubrikerna. Ödesdag för Northland igår - men rubriken gäller även för tisdag. I "fallet Vatchareeya" häcklas åklagarna fiör att de har svaga bevis - kan hoppas om att de handlar om att resultatet av alla analyser ännu inte kommt.
 
På den politiska fronten verkar det skakigt för MP:s språkrör. -  ett läge där problemet är att allt färre ska försörja allt fler - dammar man av kravet på 35 timmars arbetsvecka. Och mäler ut sig från samarbete med S? Klargörande ledare i Kuriren idag.
 
Fast den spränghetaste nyheten måtte väl vara den om dynamit i ödehus i Bensbyn.
 
Nu ska jag göra mig färdig för jobbet. Mycket smått och gott i efterbörden efter årsmötet. Ska dock försöka begränsa min arbetstid - hoppas vara hemma vid 14-tiden - och hinna njuta det ljuvliga vädret. Mera gräsklippning. Funderar vilket som är roligare - snöskottning eller gräsklippning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback