Äntligen fredag!

2013-11-22. kl. 06.30 - och Cecilia och Sissela har namnsdag - grattis. Och så fick jag bekräftat att Sissela är en försvenskad variant av Cecilia!
 
Drypande av ironi rubricerar jag "Äntligen fredag" - hur fort drar tiden iväg egentligen? Kurirens horoskop hävdar att jag tar kurvorna på två hjul - men tiden den genar då rakt över!
 
Blev bussdag igår- Torsdag är bussdag enligt planeringen - men jag slog igång motorvärmaren iaf. Men tog en upptuktelse av mig själv. Drog på broddar och gick till bussen. In med 08.11 bussen och hem med dito 16.11.
 
Hemma vid 17-tiden - och gjorde i princip ingenting. Fast hamnade på Plusprogrammet på TV - riktigt intressant - men irriterande med upprepning av inslagen - ungefär som om tittarna fattade sakta! Men betydligt mindre hetsigt än under Sverkers tid - vilket tilltalade mig.
 
Kom mig upp klockan 5 - men det är alldeles för sent. Blir inte färdig för avresa till jobbet förrän tjugo i åtta. Vad saktelig jag är på morgnarna! Inser att jag somnade under Debatt på TV - såg kvoteringsdebatten - men inget om vägglöss och vad det nu mer skulle vara.
 
Ljuvligt ute även denna morgon . minus 13 är okej. Vackert frostigt i träden - börjar likna julkort nu.
 
En bra ledare i Kuriren idag - om läxor. Tyckte att artikelnserien igår var missvisande - med många som sa nej till läxor. Läste man dock vidare så visade sig de att de var FÖR läxor men just enligt deras egen modell. Tepetition sägs ju vara all kunskapsmoder - mina egna läxor minns jag som en repetition av det vi hade haft på lektionen. Och glosförhör med barnbarnen har varit en vanlig läxa. Bra att vi kommit bort från flumskolans  forska för att inte tala om den moderna pedagogiken på min tid - grupparbete in absurdum. I båda fallen var det förstås de studieomotiverade som drabbades!
 
Kul för övrigt att ledaren numera kommer i nyhetsmenyn. Kanske någon fler än vi politiska "nördar" som klickar sig in?
 
Kuriren toppar annars med att "Gruvpampen ber om ursäkt" - fast det är en annan version i nättidningen - om jag nu inte länkat NSD? Vilket jag naturligtvis gjort!
 
NSD har ytterligare en bra nyhet - eller snarare tråkig nyhet. Återigen Boden som skämmer ut sig med bristande omtanke om sina äldre.
 
Finns goda nyheter också - Luleå Hockey vann med 5-1 mot Brynäs. Efter att det bara stpd 2-1 efter 51 minuter - då jag kollade. Men såg att Luleå låg precis över slutspelsstrecket. Hur har man hamnat dör?
 
Spännande iaf - att det fortfarande går att länka till tidningarna. Inga "blåskärmar" än. Och den 4 december har publicistklubben ett offentligt möte i frågan om betalvägg. Dit ska jag gå - spännande.
 
Men nu är det dags att gå i duschen. På två hjul!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback