Da Capo

2013-11-09 - kl. 07.00
 
Lite översovning - till halvsex - men i gengäld kom jag ihåg att slå igång Da Capo - så det blir ändå en harmonisk start på dagen. Och vädret är med mig. Igår funderade jag på att göra som björnen - fast tvärtom. Dra täcket över  mig och gå i idé till slaskvädret - men idag  känns det som kallgrader.
 
Dagen förmörkas dock av att det inte bara är gammal musik som går i repris. På dagen 75 år sen kristallnatten - och en nynazistisk rörelse har fått demonstrationstillstånd på Karlaplan. För 10-15 år sen när embryot till Sverige Demokratrna dök upp var det lite kuriosa och man kunde ta det med en nypa salt. Nu är dom många - och det känns riktigt otäckt!
 
Från gårdagen kan konstateras att Northland basket tog en rejäl seger. Om Northland gruvan är det väldigt tyst - kan undra hur det går med min pensionsförsäkring - aktierna?
 
Tidningarna domineras förstås även idag av mordrättegången. I övrigt inte mycket att yvas över. Tänker dock att Kurirens ledarsida skulle kunna förnya sig. Om man nu vill ha en lördagskrönikör så kan man ju ta någon som är lite annorlunda än en helt vanlig ledarskribent. Förvisso har Maria Eriksson rätt i sak - förödande att kommunerna idkar osund konkurrens mot småföretag - i Kalix kör de gym med förlust - dvs skattesubentionerad. Börjar för övrigt vara rätt less på Swedenmark i NSD också. Betalar man 2x7 kronor om dagen så kan man ställa krav också!
 
OA skickar en liten känga till sin kollega JE. Han hävdar att Kurirens ledarsida tycker det är osmakligt att det blivit debatt om arbetslivspolitiken. Fast riktigt så var det väl inte? Det var väl partipolitiseringen av en tragisk arbetsplatsolycka som var måltavla för kritiken? Där även de partipolitiserade facket visste sanningen innan ens någon utredning börjat.
 
Nu närmar sig Da Capo sitt slut - och på programmet står först att skotta fram soptunnorna och ta in klänyporna från tvättlinorna - nedfrostade. Sen blir det basket - först klockan 10 i Antnäs och sen i Gammelstad kl. 14.30 - Lisa först och Sara sen. Sen ska jag försöka fylla dagen med en blandning av nytta och nöje. Hockeymatch på TV - Sverige - Ryssland - tror jag det var. Får se om det passar in i schemat.
 
Ha en bra lördag - så ses vi på söndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback