Gudaskön

2013-11-27, kl. 06.30. Och idag har Astrid och Asta namnsdag.Tänker på tant Astrid på kiosken. Vet inte om hon var "gudaskön" som Wikipedia hävdar att det betyder. Men "gudasnäll" var hon iaf - och en mycket betydelsefull person i min barndom - "kiosktant" som hon var.
 
Nu har jag för säkerhets skull kollat namnsdagsbarnen via NSD. Kuriren lurade ju på mig Linus en dag i förväg. Och idag har de - Kuriren - fel tabell för SHL. Med två poäng och en match för lite för Luleå hockey. Som tog två poäng med sig hem från Göteborg.
 
Tisdag blev en dag i kaos - ja inte för mig personligen - men kaos i vädret. Busstrakfiken ställdes in - tur att jag inte visste det då jag körde hem. På 97:an var största problemet att det då och då kom någon idiot som inte respekterade hastighetsbegränsningen - körde om och kastade upp en ansenlig mängd blötsnö på vindrutan.
 
Väl hemma stod kusinen på bron och övervakade att jag inte försökte ta mig till parkeringsplatsen. Parkerade precis utanför bron istället.
 
Det blev en liten middagsvila - för att sen orka med ett sammanträde per telefon - kl. 21.00, Såg lite om "Quickfallet" och hans terapi. Som nu med facit i hand sägs ha genomförts via en "sekt". Och en av "sektledarna" är nu professor i psykiatri i Stockholm? hallå! Mest skrämmande att de flesta "experterna" själva var i behov av och gick i terapi! Upp till 30 års terapi för en del!
 
Har halkat mig ut och hämta tidningarna. Kom mig upp strax före 5 - godkänd start på dagen. NSD kör hårt med "Väderkaoset". Märkligt det här med att busstrafiken ställs in. Troligen är det ju rätt beslut - men varför gjordes det inte förr? Nog hade vi liknande svåra situationer då - minns särskilt en jul då det var så glashalt att föräldrarna hade svårt att ta sig från Hammaren och upp till byn - trots sparkar och broddar. Var bussfolket bara dumdristigare förr? Eller var det bätte däck och bättre sandning då?
 
Kuriren slår upp att sjuksköterskor säger upp sig i protest - nyutexaminerade sägs få högre ingångslön - än vad trotjänarna har efter många år. Inte ute på nätet än - men kommer säkert. Och fortfarande verkar vi få läsa allt - dvs även ni som inte betalar 7 kronor om dagen.
 
En del referat från fullmäktige i Luleå får ni också här. Anders Köjs saxade roliga uttalanden. Minnesvärt för min del - jag som lyssnade på hela på radion - att moderaternas gruppledare inledde med att be om ursäkt för dålig närvaro från m-gruppen. Bara 5 av 8 på plats - trots att man har 4 ersättare på sina 8 mandat. Och hann som tydligen ses som gossen Ruda i M-gruppen - Staffan Eriksson - gick gå in som siste ersättare och räddade från ännu sämre närvaro!
 
Idag påbörjar jag "helrenoverig" inför tomtens ankomst. Fotvård 8.30. Tid för "knoppen" dvs klippning är beställd till den 16 december. Det som är däremellan är väl ingen idé att försöka göra något åt?
 
Nu dock dags att göra mig i ordning för anträdande av resa till stan. Hoppas på bättre före än igår. Dock glad i nya bilen - känns skillnad med fyrhjulsdriften!
 
Ha en bra onsdag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback