Karl för sin hatt!

2013-11-12  .kl. 
 
För visst är Karl karl för sin hatt - utifrån de kriterier som gäller för urvalet. Han är säkert seriöst lika väl meriterad som de flesta andra som utsetts - men nog måste man väl ändå få tycka att det är lite fel tajming att Luleå kommun pytsar in en halvmille per år till en professor till LTU - innan ens champagneångorna från "hattbanketten" avdunstat? Det var många som reagerade redan när det offentliggjordes - då Karl ju dessutom sitter med i LTU:s styrelse. Sånt här brukar ju mer vara förbehållet såna där emerituspersoner. Fast LTU kanske har egna regler!
 
Skulle man vara riktigt elak och konspiratorisk - och det är jag ju - så skulle man nu konstatera att notan för Karls avtackning börjar närma sig miljonen!!
 
Fast vem i hela världen kan man lita på? Nu har en polis i Luleå avslöjats med pedofiltendenser. Sexsnackat med 13-åring och försökt få henne i säng - trots att han visste hon var minderårig. Och läser man artikeln så ser det ju ut som om det finns mycket mer också. Kommer billigt undan med löneavdrag för 23 dagar. Hoppas och utgår från att karln får någon form av behandling också - annars borde han banne mig bli omplacerad till administration eller annat.
 
Och rättegången med stor R fortsätter. Feldatering av polisens utredare sägs ha spräckt alibit för försvaret - men börjar det inte vara lite för mycket misstag från polis-utredare-åklagare för att de ska få ett godkänt alibi?
 
Och Zlatan undrar vad som kan bli efter åttonde guldbollen - och svaret är frimärke. Bra grepp av posten att vi nu kommer att kunna slicka på Zlatan! Kan väl om inte annat reta en och annan SD:are?
 
För mig som haft en far som varit mer i köket än vad mor var är det kul att se att det nu efter 60 år fått genomslag även i reklamen för leksaker. Läste något reklamblad idag och noterade det - nu i SvD. det går framåt om än långsamt!
 
(Det här skrivet vid midnatt - kan inte sova, herr Larsson!)
(Och nu närmar sig klockan 01.00 - hm)
 
Godmorgon - och efter det tog jag till det vanligtvis oslagbara sättet att somna - bäddade mig framför TV:n. Men vad visade man - ju om död, kremering och gravstenar! Inte så där riktigt rogivande precis. Men någon gång efter kl. 2 somnade jag - så nästan tre timmar kan det ha blivit.
 
Och idag gratulerar jag Krister Hammarbergh som äntligen får kliva över på "döhalvan" - 50 år idag. Grattis, grattis! Var rätt juste att jobba ihop med - min grupledarekollega under många år.
 
Idag är bussåkardag - men så oturligt för mig så åker Jörgen med sin "gumma" - så parkeringen är ledig. Väldigt synd om det skulle stå oanvänd!
 
Kan ju hoppas att jag tar tillfället iakt att träna på eftermiddagen då? Fasligt vad svårt det är att komma upp på banan igen efter uppehållet.
 
Men den som lever får se - ha en riktigt bra tisdag alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback