Tidig morgon

2013-11-07, kl. 06.30 - och svart text får jag genom att fusklänka här?
 
Bra dag igår - effektiv som i fornstora dar. Fick undan det mest - och känner som jag har en viss kontroll över läget. Men det brukar kunna vara en bedräglig känsla?
 
Vinterns första snöskottning igår morse - men det skrev jag nog om. Denna morgon har jag kommit upp i tid - kvart i fem. På med ett par yllepants och täckkappa. Tog snöskoveln med till postlådorna och putsade lite. Urusel snöröjning igår - läser i Kuriren om att skyddsombuden stoppade ambulanstransporter på E10 pga av dåligt vägunderhåll. Läser om en förare beskriver hur beskriver att det knappt går att hålla bilen på vägen trots att de bara kör 60 km i timmen. Riktigt så illa var det inte här - men inte långt ifrån.
 
Bestämde mig för att bara ögna de många sidorna om "Fallet Vatchareeya" - men läste tillräckligt för att må illa. Förstår inte hur folk frivilligt kan bevista rättegången - tingssalen överfull enligt media. Märkligt också om "älskaren" - är det jag som missat men för mig dyker han upp först nu? Märkligt och pinsamt också om nämndemannen från Sjukvårdspartiet som riskerar jäv. Men så hamnar hon i riksmedia också! Och Kuriren hävdar bestämt att mordvapnet är en "märlspik" medan NSD rubricerar att modvapet är en "yxa eller kniv". Ja där ser ni - två av varnna oberoende tidningar.
 
För övrigt ser jag fortfarande inga stängda sidor på nättidningarna - beror det på att jag betalar? Igår reagerade jag dock starkt på annonsen med det blivande (?) landstingsrådet Lekfalk - som betygar att hon gärna betalar 7 kronor per dag för att bli granskad. Undrar hur mycket immunitet hon köpt sig för den annonskampanjen? Känns iaf som en viss jävssituatuion!
 
Igår konstaterade jag att både "tårtning" och "järnrör" är ett hot mot demokratin. Efter att ha sett Uppdrag granskning kan jag nu lägga till det reportaget som ytterligare ett hot. För även om man skalar av "rubrikjournalistiken" så finns det tillräckligt för att även detta ska få mig att må illa! Blir man totalt fartblind där uppe i maktens sfär?
 
Möjligen har jag missat något - men överfallet och misshandeln av s-politikern i Nordmaling gör mig brydd. Hur vet man att det hade med hennes politiska roll att göra? Hörde hennes egen utsago på TV - och det gav ingen som helst ledtråd i den vägen. 
 
Bra "Sticket" i Kuriren idag - om hur man kan använda delar av en sanning för att bekräfta det man vill bevisa. Väldans otäckt hur arbetsplatsolyckan på SSAB politiserats. Måste hålla med JE att det var gulligt av Hanna Bergstedt att medge att hon inte tror att arbesmarknadsministern vill att fler dör på jobbet.
 
Men i NSD kan i läsa Baudin som fortsätter att vantolka statistiken för sina politiska syften. Äckligt!
 
Idag gäller mammografi klockan 08.45 - och direkt på det så skjutsar jag André och Thomas till flyget. Sen blir det en vanlig arbetsdag. Möjligen så ska jag till gymmet också. Hoppas jag.
 
Nu ska jag lyssa till Birgitta Ohlsson på TV. Gläds över hennes andra plats på riksdagslistan för Stockholm. För övrigt riktigt nöjd med hela toppen där - Jan före BO och sen Erik, Maria, Barbro och Fredrik. Kan bara instämma med sossen Vidar Andersson . folkpartiet är det enda partiet som utan vidare kan räkna upp 4-5 personer som tänkbara mycket bra partiledarkandidater!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback