Ömsom

2013-10-14 kl. 07.00 - och namnsdag har Stellan
 
Här sitter jag och kan inte annat. Och kom på att jag inte skrivit på bloggen på jättelänge - sen 3 oktober visade det sig.
 
Men på FB finns jag varje dag - och idag skrev jag att jag ömsom tittade på klockan och ömsom tittade ut över den becksvarta Berigårn. Trodde - eller iaf hoppades - nästan att klockan INTE skulle vara snart sju - utan något mycket mindre tex halvtre så jag fick krypa tillbak undet duntäcker. SÅ mörkt var det ute.
 
Och det var ordet "ömsom" som fick mig att vakna. Visst är det mjukt och vackert.
 
Känner mig som en ketchupflaska - fylld av saker att berätta på dessa nästan 14 dagar sen jag skrev senast. Men det blir plugg i uthålet då jag ska sortera.
 
Trevar mig väl  fram - basket igår förmiddag. En rysare ute på Björkskatan - Antnäs mot Gladan - 45-41 till slut - men större delen av matchen var det bara uddapoängen som skiljde - och ÖMSOM till Gladans fördel och ÖMSOM till vår.
 
Sen några timmars jobb. Bokföring=harmoni!
 
Lördag var det "vintringsdag" - plogkäppar ned - vattenslang in - med mera. Fast det var ju basket då också - fast i Antnäs. Lisas lag - som vann mot vråken. Match klockan 10 - när man startar från morgonen hinner man mycket - så jag var rätt nöjd med lördagen också.
 
Fredag var jag på begravning i Lappträsk. Lottas mormor - med nästan 84 levnadsår. En fin begravning i en fin kyrka. Arkitekt Bertil Höök hittade jag på google. Och prästen var mysig - med sin svensk-finska brytning var han som hämtad från Mumimdalen. Måste kolla upp vad han heter.
 
Vad mer att skriva - ja det har varit både tandläkare och frisör. Och teaterpremiär - förra lördagen. Gjorde något lite ovanligt fredagkväll då också - men kommer inte ihåg!!!
 
Och kollektivansluten har jag blivit - till något som kallas Norrbottens Mediesällskap. Känner att det "stockar" då jag tänker på eländet runt våra lokaltidningar. Senast på agendan att annonsproduktionen flyttas till Norrköping - och nästan 20 personer blir arbetslösa. Mest makabert i den historien är att tidningarna på nyhetsplats rubricerade det som om ett "företag" varslar - inte NSD, Kurien eller Norrbottens Media.
 
Till detta lär vi få återkomma - ingen vet väl riktigt än hur livet kommer att se ut efter den betalvägg de ska införa. Sabbar förstås min möjlighet att länka här? Så istället för att återuppta bloggandet kanske det blir bloggens definitiva död. 
 
Idag vill jag rekommendera Kurirens ledare till läsning. Pedagogiskt bra förklaring till de skattesänkningar som skett. Och ett bra argument till varför det är rätt att både höja brytpunkten och ta bort värnskatten.
 
Alice Munro - henne hittade jag ca 30 sidor av i min bokhylla - Dimensioner. Kul - vet inte om jag läst något av henne tidigare - bryr mig aldrig så mycket om VEM som skrivit - bara det är bra VAD som skrivits?
 
Nu är det iaf så att min tid är ute (så fick man lära sig att inte säga ute på torgmöten). Nu ska här duschas och fräschas till. Sen jobbet. Träning ett måste i eftermiddag. Sen är jag uppbokad för svarttaxi. Denna gång till träning - med lite upphämtning av kompisari Rutvik och så.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback