Tvångsvård i hemmet

2013-10-18, kl. 07.00  - och Lukas har namnsdag.
 
Tillvaron rusar fram - ofattbart att det redan är fredag - måndag är så nära att jag kan sträcka ut handen och nå hen - tyvärr ingen återanvändning.
 
En underbar morgon bjöd Berigårn på idag. Minus 8 kollade jag sen in på mätaren - en gräsmatta krispig av frost. Månljust - fullmåne (nästan) spred sitt sken över "posten".
 
Om det nu är en underbar morgon idag - så var det en helt förfärlig dag igår, Började med en påkörning i Bälinge av en mamma som var ute och promenerade med barnvagn. 3-månaders baby livshotande skadad. Strax före presskonferensen om styckmordet ska börja så kommer nyheten om att 2 personer saknad vid en olycka ute på SSAB - och visst - de hade omkommit. Så många människor som nu lever i outhärdlig sorg och saknad.
 
Själv hade jag fått en räkning från Folksam på den gratis prova på försäkring som följde med min bil. Ju meningen att det skulle var Trygg-Hansa men blev något fel. Och fel har det vrit från början. Jädra aggressiv marknadsföring av "Folkskam" - började med erbjudan och autogiro  och allt hemskt som skulle hända om jag inte tecknade på det. Sånt här läcker energi och tar tid!!
 
Skulle göra utbetalningar igårkväll . och blev bara utkastad - också irriterande - få se om det finns några pengar kvar på kontot?
 
Nå nu väntar ni förstås på upplösningen av "tvångsvård i hemmet". Hörde på TV om fd statsrådet Gertrud Sigurdson . nu snart 90 - som hävdar att Stockholms kommun - och även övriga - idkar tvångsvård i hemmet - när man nu avvecklar boenden och tvingar folk att bo hemma. Pendeln svänger alltid för långt i det här landet. Förr fick folk slåss för att få bo kvar hemma - nu tvingar man människor att bo hemma - fast man inte har ett tryggt och värdigt liv. Ser att Radiomastens äldreboende här i Luleå - nu läggs ned. Och 40 boende - gamla människor ska tvingas flytta. Och 36 anställda berörs - har missat att söka på nya Bergviken då man inte visste att detta skulle läggas ned. Nog känns det som om socialförvaltningen beter sig som en elefant i en porslinsbutik. Gamla människor ska bara i undantag flyttas - en flytt förkortar i många fall deras liv. Och livskvalitet!!
 
Idag blir det jobb som vanligt - alla mina tre "pojkar" är ute på vift - så det blir lugnt och skönt - men kanske lite tråkigt. Få se om jag kan få till ett träningspass. Borde....
 
Ha en bra fredag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback