Ny månad

2013-09-02. kl. 06.30 -  Ny månad idag - och ser att jag inte skrivit här på några dagar. Och Justus och Justina har namnsdag. Och Jens fyller år! Grattis sonen! Och så förstås ett särskilt grattis till tant Daga som uppnår imponerande 93. När hon fylld 50 och Jens föddes - då var det spårsnö som låg kvar en hel vecka - rätt enkelt för älgjägarna då!
 
En lugn och behaglig helg som jag inte förstår var den tog vägen. Gräsklippning, tvätt och matlagning har dominerat. Blåbärsgröt, blåbärssylt och "storpack" av pastasås på lövbiff och skinka. Igår blev det faktiskt några timmars jobb - när jag ändå var till stan och levererade lite mat.
 
Idag är det mulet - men en temperatur långt ifrån 1970 - runt 10 plus tror jag. Blir jobb som vanligt idag - börjar med en tjänst för "gudeligeheten" - ska åka med församlingslistan till Örnäsgården där det är förtida röstning idag.
 
Bästa jag passar på att tala om att ni kan rösta på mig - ni som tillhör Nederluleå församling. På sjunde plats på listan - men med er hjälp kan jag kryssas in? Kyrkan är lite radikalare än stat och kommun. Här får ni rösta från det ni fyller 16. Och dessutom kryssa tre personer - mot en i övriga val. Ska bli spännande och se hur det faller ut?
 
Dax att införa ett nytt skolämne? Kritiskt tänkande i vårt informationssnabba samhälle. I mor och fars generation var det vanligt att sanning motiverades med att det hade sagts på TV. Och vi som kommit köper ofta medias braskande rubriker. Och för de som stannar vid att ta åt sig rubrikerna kommer det bli en skev världsbild. Skulle vara intressant att göra en undersökning om hur många som har bilden av att Carema vägde pissblöjor för att vara jäkliga och elaka med gamlingarna. Tänkvärd artikel av Tove Lifvendahl i SvD igår. Och läs även gärna gästkrönikören i Kuriren idag - Marika Formgren som det inte är så ofta jag rekommenderar.
 
Och plädering - och motplädering - för sossarnas nya landstingsråd släpps hejdlöst fram på tidningarnas insändarsidor - idag pro-lekfalk även i Kuriren. Tror inte ett ögonblick på att de här insändarna är spontana. Minst 95 procent lär härstamma från kandidaternas lobbygrupper. Sen skulle de väl behöva ta till sig Gunnar Hedluns bevingade ord om björnskinnet. Och en lista för sossarna i landstingsvalet sägs det. Nog borde det väl vara medialt intressant att veta om sossarna kommer att följa kryssandet. Nuvarande råd klarade ju inte ens att vinna sin egen lilla valkrets - Boden Jokkmokk. Var kommer han när rösterna ska hämtas från hela länet - inklusive Kiruna. Och kommer det att respekteras?
 
Nåväl nu har jag inte någon mer tid här. Mot jobben via "gudshus".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback