Fia med knuff

2014-02-26 - och Torgny och Torkel har namnsdag. Grattis! Asaguden Tor har inspirerat till båda namnen - det första "gny" och tros ha inspirerat till namnet för särskilt högröstade babysar. Och idag är det en månad kvar till det är 66 år sen jag föddes -smått otroligt overkligt! En gammal kärring är vad jag är!
 
Och då kan man ju undra vad Kurirens horoskop har för skäl att råda mig att undvika att spela Fia med knuff - fast finns det något sällskapsspel jag kan stå ut med så är det Fia.
 
Återhämtat mig efter gårdagens chockartade uppvaknande. Funkade med hämtningen. Och de blev en intensiv dag. Först dejt med Thomas. Hämtade Jens skjortor på tvätten. Inhandlade lunchmat till arbetslunch med "grabbarna2 på jobbet. Svarttaxi med Jens till landstinget. Besök och arbetsmöte med Agneta Heikki. Och ett och annat till jag lämnade jobbet först vid 18-tiden.
 
Vyn över gårdsplanen inspirerar mer till skridskoåkning än Fia. Men med broddar och spark säkrade jag tidningarna redan halvfem.
 
Kurirens ettannyhet är att mer vindkraft ger dyrare el - för konsumenten. Kommer att ge elöverskott - som går att sälja. Förstår inte varför inte de kan återföras till konsumenterna? Om viljan finns!
 
NSD toppar med "pryomanjakten" - nytt hus på Hertsön som utsatts för anlagd brand. Själv hade jag missat första angreppet.
 
Vidare så tackar Törnman för sig - lämnar fullmäktige. Säker många som tackar för det.
 
Kuriren bjuder på så många nyheter idag - att det är svårt att välja. Dock intressant att även sossarna i Haparanda "köper in" sin kommunalrådskandidat. Innalas långa och trogna gärning duger inte - viss bitterhet kan spåras. Har lyssnat till professorn som nu ska träda till - Waara - och hade nog placerat honom mycket längre till vänster!
 
NSD är betydlig snålare med fria nyheter - brinnande lyktstolpar i Gammelstad bör dock tilldelas även de som inte pröjsar - det hade ju onekligen varit intressant  att se.
 
Och i natt har det varit biljakt - en bilist som inte uppskattade polisens rutinkontroll - utan stack. Men var det utspelades vill man inte delge oss.
 
Ledaren i Kurirentar upp Ögrens beslutsvånda om Dansens hus. Nina Berggård lär ha varit bra i Nord-Nytt där hon konstaterade att vänsterpartisterna inte skulle ändra sig om placeringen till Piteå - Ögrens dagshumör påverkar inte vänstern. Lite fiffigt att folkpartiet lyfter frågan till fullmäktige - låt demokratin avgöra placeringen om inte den rödgrönaröran kan komma överens i det slutna rummet. Klart att det är bättre att det blir ett dansens hur - än motsatsen. Kanske spelar mindre roll och det ligger i Piteå eller Luleå!
 
NSD:s ledarsida kör vidare med OA:s Burmareportage. Intressant - men inte högsta dagsaktuella kanske  borde kunna varvas med lite heta inrikesopnionsbildningar!
 
Noterar att man numera letar ledare i båda tidningarna under rubriken "opinion" - tidigare hette de "ledare" i NSD och "opnion" i Kuriren - ytterligare ett steg i likriktningen att det nog blir uppsägning av en prenumerationen!!
 
Nu kör vi hårt med onsdag - blir "blåjobb" på expen hela dagen. Bortsett från att det är "svartaxi" av Lisa som ska skjutsas till skolan med skidor och utrustning för friluftsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback