Ham, stömmel och gotta

2014-02-11, kl. 06.30 - och idag skickar jag namnsdagsgrattis till far Yngve - och saknaden hugger bröstet. Inge får en släng av grattiset också.
 
För er som inte bor i dessa trakter kan jag meddela att vi har värsta vädret. Om det nu var meningen att jag skulle ha en fyrhjulsdriven bil någon gång i livet - så var det här rätt vinter. Både halka och smömodd som min lilla Jazz hade haft svårt att klara, Och ändå måste jag berömma kommunen för plogningen av Kråkbergsvägen - iaf i jämförelse med tidigare år.
 
Blev en heltidare igår - dvs 25% lönearbete och 75% idellt. Inget speciellt som hände - utom att jag missat att anmäla mig till lunchen med alliansens partisekreterare. Fast glömt och glömt - tycker illa om månader där dag och datum är samma - så sammanträdet jag hade var först den 10 mars - vilket jag upptäckte väl sent. Så på lunchen tog jag tag i disken från förra veckan - och kände mig som askungen - alla andra var på "balen". 
 
Idag var ju förväntan stor. Först och främst om jag skulle ta mig till brevlådorna - utan att tratta omkull. Men broddar och tant Lillys spark är goda vänner såna här dagar.
 
Men förväntan var ju stor även på de nya digitala tidningarna - nu skulle ju alla utom vi som betalar 7 kronor om dagen - fastän vi tycker det är dyrt - vara "utlåsta". Loggade ut mig - och märkte ingen skillnad. Loggade in igen - med inloggningsuppgifter till Kuriren - men hamnade på NSD.
 
För övrigt vet jag många som väntar på att få veta vad det kostar att bara ha den digitala tidningen - men ingenstans hittar jag uppgift om det. Bara att de ska vara billigare för ungdomar, Fast jag kanske läst slarvigt. Thomas vet nog - han väntar på att "slippa" papperstidningen. Trodde aldrig jag skulle erkänna det - men det är inte längre någon utopi för mig att det kan bli så även för mig? Digitaltidning med pensionärsrabatt, tack!
 
Att OA skulle på stipendieresa till Burma fanns där i bakskallen . men blev änå förvånad att se en kvinnlig ledarskribent  på NSD - och inte vikarierande heller. Så jag var tvungen att googla på Monica Sundberg. Ganska ointressant - men då fick jag ju koll på att det fortfarande går att länka!
 
Önskar verkligen att Anders Köjs krönika hade varit länkbar. Att den inte är det beror nog inte på "väggen" - det brukar ta någon dag. Men jag rekommenderar verkligen läsning om ham, stömmel och gotta.
 
Ha det så bra denna tisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback