Katten på råttan - råttan på repet...

2014-02-17. kl. 06.00 - och Sandra har namnsdag  Grattis! Så får vi veta att Sandra är en kortform av dagens andra namnsdagsnamn - Alexandra - som i sin tur är en feminin form av Alexander - som betyder "människobeskyddare" - lika lång väg som i sagan om Katten på råttan - råttan på repet... Träna gärna minnet med att dra hela sagan!
 
Tänkte inte precis på vilodagen igår. Var ju tvungen att åka in till min batteriladdare - som mycket riktigt var på jobbet. Och sen blev jag kvar. Med Viaplay i "bagaget" så blev det ju en hel del sport - men visst fick jag massor gjort också. Till exempel så lärde jag mig att svara i min nya telefon - tack vare barnbarnet Sara som ramlade in på expen.
 
Såg sen framemot en lat kväll framför TV:n. Tur som en tokig hade jag först - plogaren på Kråkbergsvägen hade varit före vår egen traktor - ingen vall att skotta. Tog vägen förbi kylskåpet på väg mot soffan - som jag längtat. Men i kylen fanns 1 kg köttfärs - upptinad - som längtade efter mig. Snodde ihop en "köttfärsgrotta" med bacon, grönsaker och fetaost. Mor Mariannes onedskrivna recept!
 
Känner mig dock ändå utvilad - upp klockan 4 idag. Och bra det för enligt NSD:s horoskop väntar en diger arbetsbörda - som jag dock kompenseras för! Spännande!
 
Dock är det inte snöskottning som blir arbetsbördan - en halvgrad varmt idag - och takdropp.
 
Tidningarna nedlusade av OS (förefaller vara undantagen betalning) - tittar på bilderna och bläddrar förbi. Trots sportintresse har jag svårt att förstå för vem man skriver - allt är ju känt för de flesta - inte precis några nyheter!
 
Övrigt noterbart i tidningarna - Kiruna skämmer ut sig. Turister som blir strandsatta på flygplatsen för att de inte kan betala på bussen med kort. 
 
Arvidsjaur får nytt Soldathem - tyckte det var nyss det gamla lades ned. Ett charmigt hus där jag var på årsmöte med FP Arvidsjaur under många år. Hoppas det nya också blir användbart för civilsamhället.
 
"Cellsynt gäst i finkan" - rubriksättaren fick kul - ingen vanlig fyllkaja som polisen fått ta hand om - utan en zebrafink som sitter i cell nr 2 hos Bodenpolisen.
 
Avgående kommunalråd talar ut - Stefan Andersson i Jokkmokk via NSD. Intressant analys av Gustav Fridolins påstående att Kallakruvan skulle ligga i porten till världsarveteLaponia - fyra mil emellan - som enligt Stefan Andersson kan rymma två medelstora kommuner.
 
Och enligt liten notis i Kuriren så lät Tommy Nyström i Gällivare nyheten om sin avgång "brisera" via närradion på fredag förmiddag! Spännande vad som sker i kölvattnet av hans avgång?
 
Nu tar jag tag i måndagen - ska börja med att åka till soptippen (som den inte får kallas enligt kommunens tjänstemän). Lossa en massa elktronik, batterier med mera. Sen blir det jobbet. Och vid 17-tiden blir det "svartaxi" med barnbarnen till träningen. Och mellan alltihopa lyser OS med hopp och fler medaljer. Mycket vill ha mer ...!
 
Ha en bra måndag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback