Konstigt "släktskap".

2014-02-24. kl. 06.15. Mattias och Mats har namnsdag. Grattis! Lite igenkännande betydelse av namnet - Guds gåva - samma betydelse som Natanael.Konstig släktskap - inte många stavelser gemensamt.
 
Det blev inget bästa fall - dvs ingen blogg på söndag heller. Har inte skivit sen den dramatiska torsdagskvällen. En snabbresumé av fredag-söndag ger en trevlig tågresa till Kiruna, ett trevligt årsmöte där som föregicks av att jag gick vilse i Kiruna - hann dock till årsmötet med en halv minuts marginal. 
 
Hämtad av flygtaxin 05.34 lördagmorgon - Norrtåg levererade - fast med  SJ:s vagnar. På tidtabell till Luleå. Gick direkt till jobbet - och där blev jag hela dagen. Jobb blandat med OS via Viaplay.
 
Söndag inleddes med att plantera om en nyinköpt blomma plus en från en julgrupp. Den senare har fört en tynande tillvaro nedkastad i en ytterkruka. Få se om de klarar sig. Sen blev det basket i Antnäs - dock utan barnbarnet Sara som var på skoterkurs. En riktig rysare i två quartrar - men sen ryckte vi upp till 15 poängs överläge. Motryck av Vråken som sen förlorade med bara 5 poäng.
 
Fast söndagen inleddes förstås med 5-milen. Och startade faktiskt ännu tidigare - med skottning av den snö som vräkt ner här medan jag var i Kiruna.
 
Efter basketen blev det sjukbesök hos 91-åring som kommit hem från sjukhuset efter att ha fått höftbenen hopspikat. En riktig kruttant - hur pigg som helst.
 
Och efter det var det dax för hockey på TV - och ett lämpligt ställe att avnjuta den var förstås på jobbet. Kunde ju pyssla med annat under tiden.
 
Och plötsligt var det måndag igen - upp kvart i fem - men för ovanlighetens skull var frestelsen stor att ligga kvar - fast hela dagen! Men det gjorde jag inte.
 
Hämtat in tidningarna - blött och jäkligt ute. Så skönt med tidningar utan bilagor - gäller att glödjas åt det lilla.
 
Sportsidorna är minsann inte det lilla i dagens tidningar - 15 resp. 16 sidor - av 42 (ettan oräknad) visar våra lokala tidningar upp. För mig räcker det med att ögna rubrikerna.
 
Första "fria nyhet" på Kurirens nätmeny - är denna om en skiftnyckel. Man kan ju undra varför den överhuvudtaget delges oss?
 
Annars ä Kurirens ettan nyhet att de saknas kockar i länet - dubbeluppslag om bristyrket.
 
Allvarliga ettan nyhet i NSD - om Elsy som levde med fel diagnos i 19 år - och som medicinerade mot den - med kraftiga biverkningar. Nervverk klassades som MS - tänker att kusinen trots allt kanske haft tur i oturen
 
Läser i NSD att Jokkmokks sossar nominerat en lulebo till kommunalråd. Noterar att det finns stor relevans i krönikan som Östman hade i Kuriren i lördags.
 
Såja - nu har jag skrivit av mig. Nu tar jag tag i måndagen - som innebär "skrivbordsjobb" och sen en toppning med besök i Övertorneå för årsmöte ikväll.
 
Ha en bra måndag.
 
 
 

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback