(S)om en trisslott

2014-02-20, kl. 06.30 - och Vivianne har namnsdag. Grattis!
 
Hektisk dag igår - försökte få logistiken mellan hockey, curling, sprint, slalom och jobb att funka. Därutöver landstingsfullmäktige och utrikespolitisk debatt i riksdagen. Ett svajigt nät - som undestundom kastade ut mig från både Viaplay och landstingets webbsändning stressade.
 
Från utrikespolitiska debatten hämtar jag rubriken - (S)om en trisslott - fast jag hämtat det från Fredrik Malm på FB: 
"Det rödgröna samarbetet är som en trisslott. Man tror att "Plötsligt händer det!", men så fort man skrapar på ytan ser man att möjligheten att få tre lika är nästintill obefintlig."
 
Från OS är väl godbiten tjejernas brons - med unga Stina Nilsson som fick klyva mållinjen. "Seger" tillsammans med alltid kämpande Ida Ingmarsdotter. Tycker nog att hon kunde fått en egen rubrik i AB - våran "Lillkalla".
 
Dagens mest neddragna byxor hittade jag på Kent Ögren - via landstingsfullmäktige. Tvä diametralt olika svar på samma interpellation.:
 

Fakta/Kent Ögrens olika svar till Jens Sundström

Svar 1:

"Bolagsstyrelsens uppgift är enligt aktiebolagslagen att verka för och se till bolagets bästa. Tillsammans med övriga styrelseledamöter i bolaget har jag och Kenneth Backgård (NS) ett ansvar för bolagets verksamhet. Det har varit uppstartsproblem med Norrtåg och dessa frågor har funnits på styrelsens bord under hela tiden. Frågorna är komplexa och handlar inte enbart om bolagets verksamhet utan inkluderar även förhandlingar med Trafikverket om skadestånd, och med regeringen kring försöken med regionalisering av tågtrafiken. Det kan finnas skäl att framöver se över styrelsens sammansättning för att se om den samlade kompetensen svarar mot bolagets och verksamhetens behov eller om styrelsen behöver kompletteras med någon kompetens".

 

Svar 2:

"Men Jens Sundström borde som ersättare i landstingsstyrelsen och med det ansvar som följer med landstingets del i bolaget ha en bättre kunskap om hur verksamheten bedrivs. Jens Sundström tycks tro att Norrtåg bedriver driften av tågtrafiken och därmed avgör när trafik ska bedrivas och när ersättningstrafik ska sättas in. Det är närmast en monumental okunskap med tanke på hur många år verksamheten faktiskt har pågått. Det är driftansvarig entreprenör som avgör om och när trafiken ska bedrivas är Bothniatåg med bla SJ som delägare, inte Norrtåg. Det har varit uppstartsproblem med tågtrafiken, inte minst med tanke på brister i de levererade tågen i förhållande till den kravspecifikation som låg till underlag för upphandlingen, men också på grund av organisatoriska problem hos driftentreprenören. Alla dessa frågor har funnits på styrelsens bord hela tiden".

Enligt Backgård så har Norrtågs styrelse inget ansvar för att Norrtåg inte levererar - de äger bara tågen. Politikernas egna "Märklintåg" tydligen.
 
Bra ledare i Kuriren - om OECD:s analys av den svenska skolan - utifrån Pisarapporten - OECD ger Björklund rätt.
 
Apropå ledare måste jag bara delge er gårdagens ledare - Bengt-Urban Franssons egna analys av våran Birigtta Ohlsson - "Med ett hjärta som brinner". Träffsäkert!

 Idag bär det iväg till Kommunförbundet för revision. Heldag. Hinner nog precis till basketen kl. 18.00 i Gammelstad - Lisas lag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback