T'änker Simonsson

2014-02-13. kl. 06.30 - och Ove och Agne har namnsdag. Grattis. Tänker Simonsson jag - fast jag inte hade för avsikt att tänka alls. Lustig hur tankar bara dyker upp - blixsnabbt - så där. Men uppenbarligen har det faktum att han är bragdmedaljör satt sin spår.
 
Trevlig dag igår - sällskap på jobbet hela dagen. Med ett extra plus för Alf som kunde visa upp ett kuriosa på särskrivning " För troende valda i .." och så en namngiven församling. Själv hade jag en tanke om att det kanske var en medveten särskrivning?
 
Trots sällskap och besök fick jag mycket gjort - den förrädiska känslan av att jag är ikapp med jobbet infann sig. Få se om den världsbilden rasar idag?
 
Avslutade iaf med en riktigt lat kväll framför TV:n - en hockeymatch som blev avslagen från början - 4-0 till Sverige ganska snabbt - men som fick lite spänning sen - slutresulatet dock nöjbart - 4-2 till Tre Kronor.
 
Lätt blöt pudersnö hade lagt sig över Berigårn. Minus en grad gör att man längtar efter mer. Dock inga löften via yr.no - bilden ( om den funkar?) ger dock löften om sommar! Har kvar Grand Bahamas Island och Miami Beach på tablån - sol och runt 20 - när svenska sommaren är som bäst. Lite längtan!
 
Jag fattar att tidningarna måste ta betalt - även för webbtidningen - men stör mig ändå på nuvarande utformning. Och retar mig särskilt att man infört retroaktiv "lagstiftning" - även gamla artiklar har försetts med plustämpel.
 
En som retat sig mer än jag är Åsa Petersen - som sagt upp sitt krönikerande hos Kuriren - men hänvisning tll att hon vill att hennes krönikor ska nå ut brett och kunna diskuteras. När jag ser att Kurirens opinion är öppen - så verkar de inte varit så angelägna att behålla henne. Trots Maths Ehnboms lite lismande skrivning på FB om att hennes krönikor är värda ett plus! Om det nu är så - att den är öppen - själv blir jag ju automatiskt inloggad. Men iaf tycker jag det är en nyhet - lite pressetiskt - att den nyheten - om att hon sagt upp sig - inte verkar finnas i media överhuvudtagete
 
Överklagan - från båda håll - i fallet Vatchareeya Bangsuan skrivs det om i båda tidningarna. Tycker att NSD rubriksättning "Fallet V" känns respektlöst. I alla fall skulle jag ha reagerat så om jag varit berörd.
 
Vinter OS är förstås stort i båda tidningarna - och lär väl bli stort idag också för oss alla. Både Majorov och Kalla
ska i elden idag. Majorov får ettan i NSD idag - annars är väl de en sport som ligger i den lägre divisionen - sportjournalistiskt sett?
 
Jaha - då är det så dags att se vad den här dagen har i sitt sköte. Ska börja med att hänga tvätt iaf. Och om man nu ska tro horoskopen så drabbas jag av tidiga vårkänslor och tom en förälskelse. NSD - Kuiren talar om viktiga punkter som försvinner ur mitt liv - då den tror vi inte på idag.
 
Slut!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback