"Fri kvinna"

2014-01-28, kl. 06.15 - och idag har Karl och Karla namnsdag - grattis. Många Karl känner jag - och "Kalledussin" var min favoritkung i mitt favoritämne historia. Har väl haft skäl att ändra inställnin där. En Karla har jag tjänt - och "fri kvinna" stämde nog bra på henne. Undrar om min vän Kia - bär sin mors namn?
 
Tror jag skrev igår att jag hoppades på en effektiv dag. Och minsann - det blev precis tvärtom, Började med krånglande färgkopiator - som inte ens lät sig styras av PDF-format. Och sen spelade det ingen roll vad jag tog i - det blev minsann inte "guld" utan en jäkla hög med smågrus.
 
Men det svänger fort - öppnade 4-5 trevliga och problemlösande mail nu på morgen - och vips så är tillvaron så mycket ljusare. 
 
Men det blev en rysligt lång dag igår - från 8-18 på jobbet. Men jag kan fortfarande glädjas åt att jag orkar. Körde tom en tvättmaskin - och hängde - när jag kom hem,
 
Och kom ihåg att tända ett ljus till minne av förintelsens offer. En stunds eftertanke. Få kraft att stå upp för människovärdet - i alla lägen. Man kan lätt bli lite dyster när man hör och ser alla mörkerkrafter. 
 
Och mörkt i Lainio - men av andra orsaker. Strömlösa byar i extrem kyla. Nyeten dominerar NSD:s etta. Dock ett ljus i mörkret. Vattenfall lovar att bygga om elnätet. Hmm tänker att även vi här skulle vara rätt sårbara - man borde nog ha en alternativ värmekälla! Skulle nog haft kvar fars gasolvärmare!
 
Kuriren har inte lagt ut sin ettannyhet på nätet - om att det är många frågor runt branden på Klintbacken. Kan dock undra hur rubriksättaren tänkte när hen skriver ",,av studentbranden på Klintbacken". Tack och lov var det ju ingen student som brann! 
 
Frågan om namnpublicering eller ej fascinerar mig - men måste väl säga att jag är glad att inte behöva ta ställning till det. Men att man inte kan tala om i vilken kommun det skett övergrepp på en gamling har jag svårt att förstå. Vem är det man tycker sig skydda? Tänker på Carema - där man gjorde en höna av en fjäder - och till och med skapade bilden av att de vägde blöjor för att snåla på dem - när det egentligen är en vetenskapligt beprövad metod för att hitta rätt inkontinensskydd. Nyigen var det vid ett kommunalt drivet äldreboende som en gamling blev insmord med bajs - och nu detta. Inget man skriver om, Borde vara samma granskning oavsett huvudman - men det verkar som om kommunala skandaler har något slags frikort i media! 
 
Och SSU-skandalen verkar nu gå mot tinget . blir väl skönt för alla parter. Ser att Unga Örnar nu utan vidare spisning ska få ett generöst bidrag av oss skattebetalare,
 
Annars får dagens derby mycket utrymme - Skellefteå . Luleå hockey ikväll. Själv gråter jag inte - vem av dem som än förlorar, Och inte ska jag bojkotta Max trots att det går omkring i Luleåhockey mundering . någon kunde väl ändå ha en Skelleteåtröja.
 
Ha en bra tisdag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback