Helgens facit

2014-01-27 - och Göte och Göta har namnsdag.
 
Helgens facit! Känns som helgen varit lång och vilsam - trots att jag jobbade några timmar i lördags. Igår inledde jag med att städa - förpassade de nedtagna julsakerna till källarförvar. Sen en rafflande basketmatch - Antnäs-Umeå - som så småningom tyvärr slutade med seger för Umeå med 68-54, Hann med ett besök hos "fastrarna" i Alvik - som så passligt ringde just när vi var på Sörbyhallen. Behövde hjälp med skatteinbetalning. Skatteverket utgår ju numer från att alla betalar via dator - inga inbetalningskort medskickade.
 
Rekordår för bussåkandet trumpetar Kuriren ut på ettan. Ökade med 195 000 resor till gigantiska 4 311 000. Några har man ju bidragit med! Andra nyhet dvs andra halvan av ettan handlar om det stora skidäventyret
 - om att åka skidor till Nordpolen. 
 
NSD gör feta rubriker av att ett företag i Boden informerar sina anställda ungefär på samma sätt som Max."Om det blir ett regeringsskifte fördubblas arbetsgivareavgifterna för unga vilket innebär att vi får ökade kostnader med ca 3 miljoner per år" - ett kort, torrt faktakonstaterande. Förstår inte upprördheten - med tanke på fackföreningarnas oblyga stöd till sossarna?
 
Och Löfven har varit i Skellefteå och peppat sossarna inför valet. Har slagits av att många skriver att det vill ha  -Löfven som stadsminister. Och stadsminister får han gärna bli för mig - någonstans - bara han inte aspirerar på att bli statsminister. Och Norrbotniabanan har han utlovat. Men läser man ledaren i NSD så kan man undra vad det löftet är värt. "Vi vill påbörja bygget nästa mandatperiod" - och "Vi behöver först samråda med regionen om vilken sträcka som ska byggas först", Låter som om det fortfarande handlar om den "tumme" som sträckan Umeå ut till något industriområde - ett par km - och som var det som fanns med i sossarnas budget - men som de försökte få oss att tro handlade om hela sträckan!
 
Dagens undring är var tidningarnas "betalvägg" tog vägen - känns som om de förbereder det genom att nättidningen mer och mer likna orginalet - men så gör man avsteg vissa dagar. Någon som vet?
 
Nu är det hög tid att förbereda arbetsdag. Årsskiftet och första månaderna brukar alltid vara intensiva - och mindre blir det ju inte av att det är valår - i fyrdubbel bemärkelse.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback