Innekatt

2014-01-20, kl. 06.00 - och Fabian och Sebastian har namnsdag idag.
 
Nog många som säger "fy fabian" idag åt vädret - minus 32 har vi här på Berigårn. Själv gillar jag ju kyla - men skulle inte haft något emot att vara "innekatt" idag. Adventsstjärnora och adventsstakarna är fortfarande kvar i fönstren - hade passat utmärkt att ta ett ryck med dem idag. Kompdagar finns minsann - men viktiga inplanerade möten går inte att ställa in.
 
Haft en fantastiskt bra konferensehelg. Först en planeringskonferens med länets valledare. Sen introduktionskurs för blivande förtroendevalda. Den senare hade ca 30 deltagare - trots att flera "frös" inne pga inställda tåg - och någon var tvungen att "vabba" med sjuka barn. Och trevligt hade vi! Vi "ägde" dessutom Hotell Nordkalotten - konferensandet har inte riktigt kommit igång än - vi var enda konferensen under helgen. Och fina stora brasan eldades i restaurang åtta kanten - mysigt att äta frukost i värmen från brasan.
 
NSD speglar köldkaoset på ettan idag. Medan Kuriren har en artikel om Evgenia - den apatiska flickan som återkommit till livet.
 
Båda första sidornas nyheter länkbara idag - innebär det att det snart är dags att betala för att komma in på nättidningarna?
 
Och lilla snutten "I dag" får även mid att dra på munnen. I danmark har en förskola ordnat kvällsmys för barnen med bullbak och annat. Medans föräldrarna fick "egen tid". Och se det gav önskat resultat - fler barn. Få se hur många norrbottens kommuner som tar efter - inte nöja sig med "babypaket" som Övertorneå.
 
Och pizzabilen som blev stulen - "stals" tillbaka av ägaren. Lugnt och stilla. Vilken slump att möta sin egna stulna bil - och dessutom se den köra av vägen - och på det sättet få den tillbaka. Blev lite nyfiken eftersom min lilla gröna jazz också tjänstgör som pzzabil - men det var inte den.
 
Intressant ledare i båda tidningarna idag. Kuriren om röda Pajala som kanske röstar blått i år. Om man ska tolka trenden i kyrkovalet som ett omen? Kanske dags för FP att återinträda i kommunfullmäktige? Och OA skriver om gruvnäringen - en balanserad ledare om att inte ställa olika näringar mot varandra.
 
Ledaren i Kuriren inte "nätad" - verkar vara slumpen som avgör vad som ska ut på nätet och när?
 
Idag ska det jobbas med provvalen - landstinget och luleås ska snart ut. Och du som är medlem glömmer väl inte att rösta i provvalet - 21 januari sista dag att posta - om du inte vill göra det enkelt för dig och rösta på nätet. Från Norrbotten hoppas vi på att vår kandidat Jens går bra i provvalet - så vi får en hög placering för honom.
 
Nu väntar duschen på mig. Ha en bra måndag - och var "innekatter" ni som har möjlighet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback