Latiniserad moster

2014-01-30, kl. 06.30 - och Gunhild och Gunilla har namnsdag. Namnet Gunilla är en latiniserad form av några andra namn - skickar en grattishälsning till min "latiniserade moster" i Bollnäs.
 
Nåddes av ryktet att min kusin synts i stan vid 08.30 tiden igår. Såg av en vän som var på väg till tingsrätten - dock fick jag betygelse att kusinen inte verkade på väg inför skranket. Men ändå en viss oro - kusinen brukar minsann inte lämna huset så tidigt frivilligt. Och varför tog hon inte svarttaxi med mig? Kan undra om det var en dubbelgångare?
 
Har insett att jag har en stor effektiviserings potential - varför tar det 3 timmar från det jag stiger upp till dess jag är klar för avfärd mot jobbet? Tur iaf att jag sista tiden blivit mer disciplinerad med att stiga upp halvfem.
 
Lägg till detta att tidningarna blivit mer och mer snabblästa. Beror nog inte på att tidningarna blivit mer innehållslösa utan att jag matats med  de flesta nyheter på annat sätt.
 
Som att Northland vann seriefinalen igårkväll tex. Noterar att av nyhetsmenyns fem rubriker är fyra sporthändelser. Är det bara sportjournalister som jourar? Och den femte handlade om ett "vilset" kulturreportage. Måste erkänna att rubriken "I diktens övergivenhet" som toppnyhet väckte min nyfikenhet?
 
Ministerbesök från KD:s Maria Larsson får uppmärksamhet i båda tidningarna. Besök på dagis - barn är oslagbara för att "lura" journalister - det är väl fotograferna som vinner den interna striden. Lite märkligt blir det dock när ministern erkänner att hon nog mer är partiets representant vid sitt besök? Kan undra vem som pröjsar biljetten?
 
Hur är detnu det där ordspråket om att göra upp notan utan värden? Det är så man förundras över att media inte ändå ger en viss dignitet åt att väljarna faktiskt ska säga sitt i fria val till hösten? I Kuriren läser vi att "Facken förordar Nilsson som nytt kommunalråd" - Gällivare. Och för Bodens räkning har man fotat ett gäng om sju personer - där en del verkar ha nykommit in genom svängdörren. Ett oerfaret gäng - nog verkar det vara inflation i kommunalrådskretsen?
 
Tror förvisso inte att det är bloggen som stjäl min morgontid - men nu ska ska jag stoppa här. Ska försöka nypa en halvtimme denna morgon. Idag ska jag träffa mina allianskollegor för att diskutera Noliamässan. Tillsammans med klippan Ulla Persson från Piteå.
 
 . 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback