Morgontidig

2014-01-18, kl. 05.30 - och idag har Hilda och Hildur namnsdag. Grattis. Så hette två mycket betydelsefulla kvinnor under min barndom - farmor Hilda och tant Hildur på backen. Tant Hildur som rökte cigaretter med tjusigt munstycke. Och som brådstörtade försvann ur mitt liv då hon återvände till Finland till en gammal fästman som varit försvunnen sen kriget - men som plötsligt dök upp i hennes liv.
 
Morgontidig idag - möttes av minus 22 när jag hämtade in tidningarna. Steg upp klockan 4 - ska iväg på styrelsemöte och konferens idag och i morgon. Kan säga att idag uppskattar jag inte klimatet - alla tåg från malmfälten inställda. Och därifrån förväntade jag mig ca 10 anmälda deltagare. Får se hur många som vågar sätta sig i bil/buss och komma? Trettiofem anmälda till konferensen för nya gladde - får se hur många "negerpojkar" som försvinner pga av kylan?
 
Har lämnat Kuriren till Kerstin idag. Dödsannons om en gammal Sunderbybo som lämnat detta jordeliv. Få se om hon uppmärksammar det?
 
Inte särskilt mycket nytt i tidningarna idag heller - börjar jag vara blasé? Senast nytt på Kurirens nättidning - om våld i nära relation. Fylla i bakgrundsfaktan förstås - undrar hur många fall som finns om man räknar bort alla där alkohol eller droger är med i bilden? Inte många tror jag.
 
Aftonbladet toppar med en Pakistansk ministerfru som hittats död - otrohetsaffär. Och en 3-åring i Edinburgh som hittats död. Inte mycket nyhetsvärde för Sverige kan jag tycka - måtte fortfarande råda nyhetstorka.
 
Tur att Luleå vann hockeyn mot Linköping - så våra tidningarna iaf har något att skriva om. Såg på FB att kusin Annlo är nere på matchen. Från Koskullskulle - hade också haft problem med tågen. 
 
Vid halvåtta måste jag dra ut mot Hotell Nordkalotten - så nu väntar duschen ivrigt på mig.
 
Ha en bra lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback