"Utrensning"

2014-07-31, kl. 07.00 - och Helena och Elin har namnsdag.
 
Livet pinnar på - så har man snart gjort sin 66:e juli månad. Och årets väl tillhört de bättre - inte minst vädermässigt.
 
Gårdagen var varm och kvalmig - och med några riktiga skurar på kvällen. Och dagen den verkar minsann inte bli sämre - plus 21 före klockan 7.
 
Åtta timmar på jobbet igår - och vet ändå inte riktigt vad jag gjorde. Men Nolia är ju i fokus - och däremellan packade jag ett mindre marknadskitt till Anne - Jukkasjärvimarknad!
 
Men vad jag gjorde på kvällen vet jag - två kartonger på golvet minner. "Utrensning" från garderoberna - den årliga - som brukar göras under semestern. De där fynden som jag gjort på reor - åker nu till någon välgörenhetsinrättning. Vissa med prislapparna kvar. Och så en rejäl hög som ska på tippen också.
 
Tidningarna är fortfarande sommartunna - både fysiskt och innehållsmässigt. Kuriren toppar med en nyhet man trodde sig skulle slippa 2014. Kvinnlig präst i Gällivare anmäler kollega. Kvinnoprästmotståndare. Och sossestyrda kyrkan i Gällivare har med öppna ögon anställt honom!
 
På ledarsidorna huserar inhyrda semestervikarier. NSD med cirkulärskrivelser från Sveavägen. Och Kuriren ägnar hela sidan till utrikespolitik.
 
Men någon i Luleå blir nog lycklig idag - 1 miljon på Lotto - inlämnat på Ringgatan. Där brukar en av mina kompisar köpa cigg - tyvärr tror jag inte hon spelar på Lotto.
 
Själv gladde jag mig åt 10 kronor i vinst på Keno i förrgår. Vilket gjorde att jag hade 38,50 på kontot. Räckte till att morgonskrapa en trisslott. 60 kronor i vinst - vilket räckte till två till. Vilket gav en vinst på 30. Som räckte till en till - som... Ja det slutade som vanligt. Men kul med lite spänning.
 
Ja, ha - dags att köra igång. Blir fortsatta Noliaföreredelser idag - och lite annat. Sen är jag städslad för att skjutsa Lisa till träning. Kan bli ett besök hos farbror i Alvik medan jag inväntar henne. 
 
Vilket påminner mig om att jag måste städsla tanterna i huset - att lägga ut mat till kottarna. Det blir väl fröjd för skatorna när jag inte kan agera fågelskrämma!
 
Njut nu av julis sista dag. Den kommer inte igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback