1221 kvinnor

2014-03-04, kl. 06.30. Idag är det Adrian och Adriana som har namnsdag. Det är 1221 kvinnor i Sverige som heter Adriana. Eller var - 31/12 2012. En snabbkoll på www.ratsit.se visar att det idag är 1015. Grattis alla! 
 
Glad att det inte är fredag idag - var ju måndag igår - och så brukar det vara fredag nästan på en gång.Nyttjade måndag på bästa sätt - många intressanta och trevliga möten på jobbet. Och däremellan lite vanligt kneg. Inga större sensationer - men en ny medlem per dag känns som en bra vana. Noterbart att det politiska intresset verkar ha vaknat tidigare detta valår än tidigare. Kanske tjatet om supervalåret gett resultat?
 
Hade idag varit för 60 år sen hade det varit skidtävling på Folkhögskolan - för alla i byn. Och sen fest på kvällen. På den tiden var folkhögskolan en del av byn. Alltså är det fettisdag idag. Och jag har hållit på traditionen - årets första semla njuts idag. Fixade fyllningen igårkväll - och tror att jag fick till den perfekta mandelmassan. Lite (?) grädde, hackad mandel och några droppa bittermandel gör susen på den annars inhandelade massan.
 
Brunabönorna blötlagda - blir kort dag på jobbet idag - minst två timmars kokning brukar de kräva. Och sen hitta rätta balansen mellan sirap och ättikssprit. En konstart i sig.
 
Sjukvård är toppnyheter i båda tidningarna. Kuriren om dyra inhyrd a sjuksköterskor. Medan NSD avslöjar att jourberedskapen i Kalix kan läggas ner.
 
Kul med projektet i Piteå där de kommunala städarna lyckats förbättra arbetsmiljön så att städerskor tom orkat jobba till de fyllt 65. Koden är att de vänt upp och ned på den vanliga hierarkin - här är det kunderna och utförarna dvs städerskorna som är högst upp - ochcheferna längst ned. Den modellen skulle nog kunna göra underverk lite här och var.
 
Och Kurirens ledarskribent vill kasta ut barnet med badvattnet. Varnar för att införa en region Norrbotten för att den kommer att styras av Kent Ögren. Men vi kan ju knappast avskaffa sjukvården heller för att Ögren styr. Däremot kunde ju väljarna vara lite klokare - och se till att vi får en ny ledning - som inte är typ förlamad som i frågan om Dansens Hus. Klart som korvspad  måste det iaf vara att det måste vara effektivare att ha utvecklingsfrågor för regionen på ett stället för två. Lite märkligt också att moderaterna är så mot - de som för några år sen ville avskaffa landstingen. Det torde bli väldigt mycket enklare om vi tar vägen via regioner. Och ett statligt ansvar för sjukhussjukvården. Säger en som på äldre dar blivit övertygad om att det är rätt att avskaffa landstingen - och därmed en skattenivå!
 
Hajade till för OA:s bloggrubrik - om SSU:s 90-tals generation som tar över. Tänkte förstås på SSU-skandalen - men det är ju generation 2000 - fast en del av dem har ju också "tagit över". Men intressant iaf att OA tog i den heta potatisen!
 
Nu mot jobbet - om jag ska få ihop några timmar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback