Flaggan i topp!

2014-03-12 - och idag grattar jag barnbarnet Sara Victoria på namnsdagen. Och så nummer två - i min alldeles egna "tronföljd" - kronprinsessan Victoria. Kan undra varför man inte ändrat stavningen i namnsdagslängden - där stavas det med k. Väl republikanskaföreningen som lagt inte sitt veta?
 
Annars är läget bara bra. Efter en dag som återigen innehöll möten med spännande och trevliga personer landade jag på Berigårn först vid 18-tiden. Och hade förstås glömt telefonen på jobbet. Men har ju fått igång mina nödtelefoner - ena går det inte att ringa in på - men mors gamla "tröskverk" fungerar i båda riktningarna - och dessutom som väckarklocka!
 
Bästa kusinen på övervåningen ska minsann få förklara varför hon inte svarade när jag ringde. Möjigen kände hon inte igen mina telefonnummer - och dömde ut mig som försäljare?
 
Började läsa presentboken jag fick i Älvsbyn - Tunna väggar av Anna Borgeryd. En dotter i släkten Polarbröd - som i en artikel i NSD berättade att hon varit aktiv i FPU. Lite virrig början - men med ett sätt att skriva som bara driver en att fortsätta iaf.
 
Mycket mer hann jag inte innan John Blund kom. Verkar som om 5 timmar är den sovdos jag behöver - vaknade pigg och glad redan kl. 3 - men älskar att somna om så bara ljuvligt. Sen snoozade jag i 20 minuter - i 5 minuters intervaller - någon form av bitterljuv självplågning!
 
Har inte kollat några grader - men kändes nog som minusgrader iaf. Och fortfarande hela gårdstunet som bästa isrinken! 
 
Fysiskt tunna tidningar idag igen - även DN. Kuriren toppar med att sossarna i länet går till val med välfylld kassa - tack vare tidningsägandet. Kanske inte liten fotnot i "7-kronorsannonserna" - om att en del av slanten går till att välja om Ögren & co? NSD speglar en annan stöldliga - en man greps utanför Elgiganten igår. I Kuriren är det bara en liten notis om detta - men NSD vet att berätta att en stor organiserad stöldliga är på väg att sprängas.
 
Och surt sa OA om alliansregeringens satsning på skolan. Bland annat mindre klasser och fler speciallärare. Lite intressant med sossarnas nyvaknade intresse för speciallärare - de som avskaffade utbildningen och hävdade att de inte behövdes - jämlikt skulle det vara. Fast nog var det smart av regeringen att tajma med timmarna innan sossarna gjorde utspel.
 
Märkligt också att OA och andra sossar iktar kritik mot skatter som sänkts - men inga av dessa skattesänkningar tänker ju sossarna ta bort om de - vilket gud förbjude - kommer i regeringsställning. Och inte nämner de arvs- och gåvoskatten som de själva avskaffade.
 
Fruktansvärd nyhet igår - och avrättningen av Nils Horner. Uppskattade verkligen hans rapportering.
 
Lite annat smått och gott finns förstås."Neddragning av vårdplatser" rubriceras i NSD:s papperstidning - har blivit mer dramatiskt på näter - 30 vårdplatser preciseras det till. Tyvärr ser ni nog inget under länken - pengarna har gått till att välja om Ögren - vars resultat denna artikel speglar.
 
Nu kör vi onsdag - fatta redan! Och flaggan i topp för våra Victorior - oavsett vilken "tronföljd" de finns i.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback