För mycket skymmer allt

2014-03-11, kl. 06.30 - och idag är det Edvin och Egon som har namnsdag. Av nu levander varelser har jag bara en hund att gratulera, Men minns farbröderna från uppväxten - "håmarsegon" tex - Egon som bodde på Hammaren.
 
Lite mysigt med nya telefonen - den durrar till ibland - och ibland kommer en mjuk och mild vissling. Betyder aktiviteter antingen på Facebook eller i mailboxen. Fullt med aktiviteter redan arla mogonstund. Man behöver aldrig känna sig ensam.
 
Det var full rulle igår - och alla "grabbar" på plats. Själv drog jag på sammanträde med kommunens arvodesgrupp - och fick känna mig som förtroendevald igen. Ovanpå det en träff med nomineringskommittén - vi träffade ytterligare an kandidat till kommunfullmäktigelistan. Så spännande möten jag erbjuds nästan varje dag - tänkte att jag har roligt och är nöjd med jobbet - nästan jämt. Kan undra om man överhuvudtaget ska ha betalt förs sånt? Nå nu blir ju timpenningen inte alltför hög - när det betalas för 2 timmar och jag jobbar vanligtvis det fyrdubbla. Får väl börja kalla mig "volontär" - det låter fint tycker jag.
 
Hade tänkt mig en kväll med återhämtning sovandes på soffan. Men de "sociala" telefonsamtalen hopade sig. Morbror från Bollnäs ringde - liksom faster från Kolkgatan - och så kompis från Svartöstan. Så var klockan helt plötsligt slagen 21.
 
Denna morgon njuter jag av minus 1 grad - klart väder - och så har det nästan slutat storma. Halkade iväg och hämtade tidningarna - tur jag har tant Lillys spark att luta mig mot.
 
Fysiskt tunna "blad" idag - tom DN. Carl Bildt har besök länet. Vilket basuneras ut stort på NSD - och något mindre i Kurieren - iaf vad gäller puff på ettan. Kuriren "puffar" istället för ett skattefiffel för miljonbelopp.Och vad jag förstår är det inte bara Skatteverket som blivit blåsta. 
 
Och snart ska många tvingas uppleva "fallet Vatchareeya Bangsuan" igen. Inga nya bevis och inga nya förhör. Men allt ska rivas upp igen.
 
Nummer att komma ihåg skriver Kuriren om - själv har jag nog helt missat 113 13 - nya nationella informationsnumret vid fara för liv, egendom och miljö, Information både in och ut. Glad iaf att jag nu fick bekräftat att 112 fortfarande gäller - har florerat så många varianter. Undrar vad det var för fel på gamla 90000?
 
För mycket och för litet skämmer allt sägs det ju. Bara konstatera att för mycket skymmer allt också. Bo Östmans lördagskrönika om kycklingen och elefanten har rört upp känslor. Och det är kyckligen som är omfamnad av opinionen. Nu vet jag inte om det är kul att bli kallad vare sig kyckling eller elefant. Men jag konstaterar att "för mycket" skymmer det faktum som borde diskuteras. Varför får vi inte veta varför styrelsen valde att sparka Sandberg? Vad döljer sig för gravad hund här? Och är det en bonus för sparkandet av vd att ordföranden får höjt arvode? Lite snopet att få veta sånt här ryktesvägen när man själv sitter i arvodesgruppen som ska titta över både bolagens ordförandearvoden och övriga arvoden. "Inom ramarna" som det sägs i direktiven. Lite onöjd med tingens ordning!
 
Nå nu hoppas jag på en toppendag - igen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback